Голова облдержадміністрації бачить можливість реального впливу на ціноутворення в області через насичення споживчого ринку товарами основної групи. Здешевлення мають досягти за рахунок розширення мережі фірмових магазинів місцевих виробників, а також створення подібних відділів у супермаркетах національних торговельних мереж. На відпрацювання реалізації цих намірів очільник області дав тиждень.

Голова облдержадміністрації скликав спеціальну нараду, аби з’ясувати, чому в області, яка є одним з найбільших виробників аграрної продукції, здорожчало продовольство. За урядовими даними, підвищення відбулось на 13 найменувань. Проте, як зазначив начальник Державної інспекції з контролю за цінами у Вінницькій області Ігор Галицький, моніторинг цін здійснювався лише у чотирьох районах, тому інформація не може відображати об’єктивну ситуацію по всьому регіону. Разом з тим, голова облдержадміністрації доручив профільним управлінням та службам детально розібратися у цьому питанні і через тиждень подати готовий план заходів зі стабілізації ситуації на споживчому ринку. Микола Джига вважає, що головним чином ціни накручують посередники. «Я бачу проблему в схемах і в зацікавленні окремих груп людей їх зберігати, оскільки вони мають тут свій інтерес». Ще однією причиною здорожчання товарів є їх завезення з-за меж області. Тому голова облдержадміністрації доручив розробити дієву систему наповнення закладів торгівлі продовольством вінницького виробництва. «Треба розширити мережу фірмових магазинів місцевих виробників», - додав він. На сьогодні таких торговельних точок налічується в області 400, з них 70 – у Вінниці. Незадоволений губернатор і політикою менеджменту національних торговельних мереж. Вони практично не реалізовують продукцію, вироблену на території регіону. Змінити ситуацію планують шляхом переговорів з власниками цих закладів і організації прямих поставок місцевих продуктів харчування на прилавки супермаркетів.

Регулювати цінову ситуацію в регіоні збираються і через збільшення пропозиції продовольчих товарів. Микола Джига доручив вивчити питання щодо розширення виробництва кисломолочної продукції на території області, відновлення роботи хлібопекарень в районах.


Переглядів: 3573
Поширень: 0