На думку голови облради Сергія Татусяка, практика студентів у комісіях сприятиме ефективнішому засвоєнню отриманих під час навчання знань і навиків. Він також наполягає, аби в ході навчання студенти виїжджали у територіальні громади і знайомилися з буднями місцевих рад безпосередньо.

Про це Сергій Татусяк сказав 15 лютого під час дводенного науково-практичного семінару "Дослідження організаційно-правових аспектів місцевого самоврядування" для майбутніх адміністративних менеджерів.

"У нинішній каденції органів місцевого самоврядування Вінниччини "кадровий голод" існує, оскільки серед новообраних сільських та селищних голів є люди із середньою освітою. Відтак, професійна підготовка кадрів органів самоврядування бажає кращого", - наголосив С. Татусяк.

Голова облради прочитав студентам лекцію "Сучасний стан та перспективи розвитку місцевого самоврядування в Україні й у Вінницькій області". Слід зазначити, що студентами даної спеціальності є, переважно, нинішні працівники державних адміністрацій, органів самоврядування, засобів масової інформації.

Під час свого виступу голова облради зауважив, що Вінницька область має усю необхідну базу, аби стати пілотною у впровадженні реформи місцевого самоврядування.

Як інформували в облраді, загалом впродовж двох навчальних днів лекції студентам прочитають заступник голови облради, керуючий справами Степан Нешик, голова бюджетної комісії облради Наталія Гетце, представники податкової служби, управління Держкомзему, освіти, комунальної власності, культури й туризму, соціального захисту населення, охорони здоров\'я та працівники виконавчого апарату обласної Ради.


Переглядів: 3312
Поширень: 0