Голова облдержадміністрації Микола Джига доручив розробити механізм дієвої підтримки бізнесу, який полягатиме в усуненні бюрократичних перепон. Він вимагає спростити дозвільні процедури і забезпечити прозорість роботи контролюючих органів. Також керівник області закликав підприємців активно повідомляти владу про факти тиску на них на спеціальну «гарячу лінію».

На зустрічі з головою облдержадміністрації підприємці скаржились на корумпованість чиновників та недосконале законодавство з питань ведення бізнесу. Микола Джига підкреслив: «Влада – це структура, яка повинна обслуговувати людей , сприяти усьому, що має ростки розвитку, створювати відповідний клімат». На його думку, у формуванні сприятливого середовища для розвитку бізнесу значну роль відіграє влада на місцях, яка повинна налагодити постійний діалог з підприємцями. Він наголосив, що райдержадміністрації зобов’язані зробити все, щоб «припинити митарства і знущання з підприємців». Також він доручив організувати супровід кожного новоствореного малого підприємства.

Голову облдержадміністрацію обурюють дії структур, які видають дозволи на підключення до мереж водо-, тепло-, газо-, електропостачання: «У мене є приклад документу – дозвіл на підключення газу. Щоб його погодити, треба зібрати 35 підписів. Я не виключаю, що через одного треба давати. Не через одного, а кожному, - мене виправляють». Губернатор доручив правоохоронним органам перевірити процедуру надання таких дозволів на предмет її прозорості. А також попросив підприємців не боятися сигналізувати про факти вимагання «хабарів» та інших неправомірних дій службових осіб.

Голова облдержадміністрації запевнив, що буде у своїй роботі послідовно дотримуватись принципу «влада і бізнес - партнери». «Ми – з вами, - сказав він, звертаючись до представників бізнесу. - Що від нас залежить, ми все будемо робити, щоб працював бізнес і розвивалась область. Для цього є всі передумови».

Для довідки:
На 1 січня 2011 року в області зареєстровано 109 тис. суб’єктів малого підприємництва. За 2010 рік їх кількість зросла на 6 тис. одиниць. За кількістю суб’єктів малого підприємництва, область посідає 11 місце в державі. За 52 показниками, які характеризують сприятливе середовище для розвитку бізнесу, - Вінниччина посідає 13 місце в країні.

 


Переглядів: 2916
Поширень: 0