Голова облдержадміністрації Микола Джига провів робочу нараду з представниками підрядної організації ТОВ «Вінницябуд». Керівник області вимагає пришвидшити темпи будівництва. Проте якість, наголосив він, не повинна страждати при цьому в жодному разі. Микола Джига поставив завдання будівельникам до травня завершити двоповерхову прибудову, в якій має розміститися діагностичний центр.

На 2011 рік на об’єкт передбачено кошти в сумі 2 млн. грн. з обласного бюджету. Попередньо планується виділення коштів і за рахунок субвенції з державного бюджету у сумі 20 млн. грн. Сьогодні ведуться роботи по влаштуванню фундаментів та цегляній кладці стін переходу, монтажу вентиляційних та сантехнічних систем в 8-9-ти поверховій частині корпусу.

До кінця квітня будівельники планують завершити зведення прибудови, в якій мають розміститися приймальне відділення, діагностичне, лікарняний клуб. На разі майже на 80% виконано влаштування фундаментів переходу до існуючого корпусу, на 30% - монтаж плит перекриття переходу. Покладено 420 м3 цегляної кладки стін, це більше половини від загального обсягу.

Також в хірургічному корпусі змонтовано систему опалення в 7-ми поверховій частині; виконано монтаж магістралей теплопостачання цокольного поверху в 8-9-ти поверховій частині. Продовжуються роботи по монтуванню систем водо- та теплопостачання.

Голова облдержадміністрації Микола Джига підкреслив: «Питання будівництва хірургічного відділення лікарні ім. Пирогова – це питання, яке не знімається з порядку денного. Воно знаходиться на моєму особистому контролі. І ми постійно шукаємо можливості, аби будівництво швидше завершилось».

Для довідки:
Будівництво нового хірургічного корпусу розпочато у 1992 році. Хірургічний корпус включає в себе три секції 7, 9 та 8 – ми поверхових відповідно, а також двоповерхову прибудову. Загальна площа складає – 22726 квадратних метрів. Кошторисна вартість будівництва становить близько 200 млн. грн.


Переглядів: 3417
Поширень: 0