6 липня Микола Джига провів чергову робочу нараду на будівельному майданчику, де триває спорудження хірургічного корпусу обласної клінічної лікарні імені М.І. Пирогова.

Перед нарадою керівник області оглянув хірургічний корпус унікальної для Вінниччини споруди загальною площею 20 тисяч кв. метрів, розрахованої на 240 операційних ліжок. Присутнім продемонстрували підготовлені вже дві експериментальні палати на одного і двох пацієнтів, що обладнані новітніми медичними меблями і мають всі побутові умови – в т.ч. телевізор, санвузол з туалетом та душовою кабіною.

Микола Джига зазначив, що на такому високому рівні мають бути облаштовані всі палати, а хірургічні блоки оснащені найсучаснішим діагностичним та хірургічним обладнанням. Відповідне фінансування для його придбання, комплектацію і встановлення влада забезпечить. Лікарня має стати зразковою для усіх медичних закладів області. Але поряд з цим потрібно буде забезпечити і нормальне чуйне ставлення медперсоналу до пацієнтів та відповідно підготовити його, щоб не було таких нарікань людей, які спостерігав нещодавно у Теплицькому районі.

М.Джига запевнив, що влада робитиме все можливе, щоб створити людям найзручніші умови. З державного та обласного бюджетів в цьому році виділяється найбільша за попередні роки сума коштів в розмірі понад 100 млн.грн. на цю будову, яку потрібно буде завершити у 2012 році до Дня Незалежності.

Під час робочої наради керівник генпідрядної будівельної організації ТОВ «Вінницябуд» В.Гігінеішвілі доповів, що при належному фінансуванні до вересня вдасться підвести до корпусу всі комунікації, зокрема, забезпечити теплопостачання, щоб під час осінньо-зимового періоду виконувати в середині всі чорнові будівельні та оздоблювальні роботи за найсучаснішими технологіями. Заступник голови облдержадміністрації В.Барецький пообіцяв, що буде профінансовано виконання цих робіт в розмірі близько 35 млн. гривень.

Головний лікар обласної клінічної лікарні ім. М.Пирогова О.Жупанов відзначив, що кожного дня на спорудженні хірургічного корпусу працюють понад 160 будівельників. Після здачі його в експлуатацію в 15 операційних блоках надаватиметься складна хірургічна допомога хворим з використанням найсучасніших технологій, одночасно проводитиметься і навчання студентів за новітніми методиками лікування.


Переглядів: 4262
Поширень: 0