Таку пропозицію висловив голова Обласної Держадміністрації Микола Джига, коли відвідав Тростянецьку районну лікарню. При розмові із заввідділенням ЦТЛ Віталієм Косміним губернатор запропонував всім тим, хто працює у районних радах одягнути спортивні костюми і зранку розминатись на спортивних майданчиках.

Причиною став поганий стан здоров’я людей. Адже з кожним роком він погіршується і особливо збільшується кількість хворих із проблемами серцево-судинної системи.

- Наша мета - зробити Вінницьку область центром здоров\'я України, наші люди повинні займатись собою. А це, насамперед, зайняття спортом і відмова від шкідливих звичок, - зазначив губернатор області. - Нині відремонтовано багато спортивних майданчиків, відкрито шість спортзалів із сучасними тренажерами. А найбільшим ворогом вінничан є телевізор, саме він є причиною малорухливого способу життя, зайвої ваги. Тому особливу увагу керівництво області приділяє заохоченню молоді. Адже спорт - це здорова альтернатива пиву, горілці та цигаркам.

Нагадаємо, що у Вінниці Микола Джига став ініціатором ранкових зарядок. На які й сам ходить і слідкує за тим, щоб ходили його підлеглі. Розминки проходять щосереди та суботи у Центральному парку культури і відпочинку ім. М.Горького. До слова, сам губернатор відпочиває від фізичних навантажень лише в п\'ятницю.

А на останні з них запрошували навіть професійних тренерів та спеціалістів, які показували елементи вправ тібетських йогів.

Довідка:
За 2010 рік на Вінничині померло 26 тисяч людей, з них 18 тисяч - через серцево-судинні захворювання.


Переглядів: 3810
Поширень: 0