Влада, і насамперед голова облдержадміністрації Микола Джига визначили здоров’я вінничан одним із ключових пріоритетів діяльності влади на Вінниччині. Дане питання стало ще більш актуальним у контексті проведення пілотного реформування галузі охорони здоров’я у регіоні.

В ювілейний 20-й день народження держави влада подарувала районним лікарням регіону 51 автомобіль швидкої допомоги. Урочиста передача машин закладам районної та сільської медицини відбулась на площі ім. В.Стуса, біля адміністративної будівлі «Книжка».

Керівництво області активно взялась за реформування медичної галузі і в межах цього проекту виділила 7 млн. 400 тис. грн. на карети «швидкої» допомоги – 41 «Газель» и 10 «ВАЗів». Сьогодні це вже не слова, а конкретні дії обласної та районної влади.

Голова облдержадміністрації відзначив, що сьогодні влада має докласти максимум зусиль для забезпечення і підтримання здоров’я та добробуту подолян.

«Дані автомобілі допоможуть врятувати багато людей, які зможуть продовжувати жити, творити, мріяти і працювати. Зрушено з місця питання транспортного забезпечення лікарських амбулаторій. І це не єдиний крок у цьому напрямку. Сьогодні в усіх медичних закладах регіону проводяться ремонти приміщень, відновлюються ФАПи, реконструюються ЦРЛ. Всі ФАПи, лікарські амбулаторії повинні бути приведені до зразкового порядку. У цих закладах повинні бути створені усі необхідні умови як для перебування пацієнтів, так і для роботи медиків», - зазначив Микола Джига.

Губернатор переконаний, що головна мета перетворень у сфері надання медичних послуг – наближення кваліфікованої допомоги до хворого, доступність медицини на селі, і 51 автомобіль швидкої допомоги - прямий крок до цієї мети.

В ході церемонії на кожний район виділили від одного до п’яти автомобілів, ключі від яких районам вручали голова облдержадміністрації Микола Джига та голова обласної ради Сергій Татусяк.

А голова Наглядової ради НБУ Петро Порошенко, який допоміг із втіленням даного проекту у життя, зауважив, що такий крок став можливий лише завдяки плідній співпраці влади, громадськості, медиків та автовиробників. І вже з завтрашнього дня ці автомобілі будуть допомагати рятувати подолян.

«Це той приклад, який варто наслідувати іншим регіонам», - підкреслив Петро Порошенко.


Переглядів: 3886
Поширень: 0