В день свята Шаргородщина отримала гарний довгоочікуваний подарунок – 1 вересня відкрилась районна багатопрофільна гімназія для обдарованих дітей. Урочисте відкриття відбувалося за участю міністра освіти і науки, молоді та спорту України Дмитра Табачника, заступника міністра економіки України Валерія Мутіяна, голови обласної державної адміністрації Миколи Джиги, народного депутата України Віктора Коржа, першого заступника голови обласної ради Ігоря Кревського та ряду інших керівників області і району.

Дмитро Табачник, Микола Джига, Валерій Мутіян та Віктор Корж 1 вересня відкривали сучасну гімназію на Вінниччині

Вітаючи учнів, педагогічний колектив та гостей заходу Д. Табачник зазначив, що відкриття такого закладу – це дійсно значуща подія, як для району, для Вінниччини, так і для держави. Приємно відзначити, що у поточному році першокласників прийшло до школи вдвічі більше ніж було випускників у минулому навчальному році і це не може не радувати. Це знак того, що країна розвивається, примножується та покращується потенціал держави. Він наголосив, що гімназія – це справді храм науки, в якому від найкращих професіоналів та людей своєї справи будуть здобувати знання здібні учні району. Д. Табачник вручив директору школи сертифікат на отримання нового автобусу відповідно до діючої програми «Шкільний автобус» та від себе особисто подарував книги для шкільної бібліотеки, щоб допомогти підростаючому поколінню бути щедрішим, мудрішим та розумнішим.

Дмитро Табачник, Микола Джига, Валерій Мутіян та Віктор Корж 1 вересня відкривали сучасну гімназію на Вінниччині

Микола Джига звертаючись до учасників урочистостей зауважив, що відкриття такого потужного навчального закладу – це доказ процесу роботи та розвитку регіону і держави. Дуже приємно, що держава взяла курс на примноження та розбудову соціальної сфери, так як вкладання коштів у вдосконалення наукового потенціалу, на всебічний розвиток підростаючого покоління це є символом становлення міцної держави. Він зазначив, що весь світ стає адаптованим та інтегрованим і тому необхідно розпочинати вивчати мови та комп’ютерні науки з перших днів навчання і для покращення цього процесу М. Джига подарував школі комп’ютерне мультимедійне обладнання.

Дмитро Табачник, Микола Джига, Валерій Мутіян та Віктор Корж 1 вересня відкривали сучасну гімназію на Вінниччині

Для довідки:

Проектна потужність гімназії – 24 класи, 384 учні. Загальна вартість будівництва складає 22,1 млн. грн.

Станом на 1 вересня 2011 року, 306 дітей стали учнями районної гімназії.

Діти району отримали сучасну школу, про яку мріяли не один десяток років. Школа оснащена сучасними засобами навчання, навчальними кабінетами, має 2 комп’ютерні класи, сучасні спортивні майданчики, футбольне та волейбольне поля зі штучним покриттям.


Переглядів: 6515
Поширень: 0