Вчора, до Бершадського райвідділу міліції звернувся 74-річний пенсіонер з заявою про те, що 16-річний односелець викрав у нього 450 гривень.

Як з’ясувалось, літній чоловік проживає одиноко, і підліток певний час допомагав йому по господарству, ходив у магазин, носив їсти. У серпні місяці пенсіонер продав зерно, яке отримав на пайок. Одержані з продажу гроші дід сховав у тумбі з-під швейної машини. Аби відсвяткувати вдалий продаж, пенсіонер попросив хлопця купити йому пляшку горілки та дістав гроші із схованки. Коли пляшка спорожніла, літній чоловік послав хлопця за другою та знову поліз до схованки. Місце, звідки дід дістає свої заощадження, десятикласник запримітив одразу. Поки пенсіонер вживав міцний напій та радів, що в нього з’явились гроші, підліток викрав його заощадження.

Коли літня людина помітила, що гроші в його схованці відсутні, він одразу здогадався, що їх викрав його «помічник». Старий запропонував хлопцеві повернути гроші, але той відмовився і сказав, що він їх уже витратив. Коли пенсіонер остаточно зрозумів, що гроші йому хлопець не поверне, то пішов до міліції.

Підліток, раніше судимий за аналогічний злочин, у скоєнні крадіжки зізнався та розповів працівникам міліції, що за викрадені у пенсіонера гроші придбав мобільний телефон та спортивний костюм.

Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи за ч. 2 ст. 185 Кримінального кодексу України - «Крадіжка», яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.


Переглядів: 2913
Поширень: 0