Працівники УДСБЕЗ УМВС України у Вінницькій області викрили злочинну діяльність головного економіста одного з комерційних банків міста Жмеринка, яка протягом дев’яти місяців 2010 року привласнила 819 тисяч гривень.

54-річну жінку обвинувачують у привласненні коштів у великих розмірах. За попередніми даними розслідування, жінка, працюючи на посаді головного економіста, «допомагала» знайомим вирішувати питання у банківській установі: зняти-покласти гроші на депозит, здійснити грошові перекази, зняти гроші з рахунку тощо. Зловмисниця діяла за наступною схемою. Коли до неї звертались знайомі з проханням зняти гроші з депозиту, вона брала у них всі необхідні документи та казала прийти через кілька днів за грошима. Коли клієнт банку йшов, жінка оформлювала документи на зняття грошей з рахунку та отримувала гроші в касі. Той факт, що касир видавав їй гроші, пояснюється тим, що підозрювана – керівник, а накази керівництва виконуються беззаперечно. Про те, що гроші не попадуть до рук власника, касирка і гадки не мала. Коли довірливі знайомі приходили до жінки за власними грошима, вона пояснювала, що є ряд складнощів зі зняттям коштів, тому треба ще почекати. Коли пройшов певний час і потерпілі зрозуміли, що їх ошукали, то одразу подались до міліції.

Як повідомив начальник УДСБЕЗ УМВС України у Вінницькій області Сергій Бевзенко, таким чином працівниця даної банківської установи ошукала 37 жмеринчан та привласнила кошти в сумі 819 тисяч гривень, які витратила на власні потреби. Жінка придбала квартиру та автомобіль.

Стосовно неї порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.4 ст.191 КК України – «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем». Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Днями матеріали даної справи були направлені до суду.

Банківська установа, де працювала зловмисниця, повернула усім клієнтам, потерпілим від злочинних дій їхньої співробітниці, кошти.


Переглядів: 3123
Поширень: 0