Уряд контролює цінову політику на аграрному ринку ВінниччиниРозвиток аграрного сектору України постійно залишається під пильним оком урядовців. Саме з питання підняття цін на ряд сільгосппродукції відбулося 15 вересня за головуванням заступника міністра аграрної політики та продовольства України Олександра Сеня Всеукраїнське засідання штабу з контролю за цінами на аграрному ринку у 2011-2012 маркетинговому році в селекторному режимі. У засіданні взяли участь заступник голови обласної державної адміністрації Василь Черній та керівники відповідних структурних підрозділів.

Проаналізувавши ситуацію на ринках країни та після проведення перевірки цін на продовольчі товари було зроблено не досить позитивні висновки, що вимусило уряд країни створити штаби з даного спрямування в усіх регіонах. Тому О.Сень дав доручення керівникам обласних центрів, де ще не створені, теж створити подібні штаби і вести чіткий контроль за ціновою ситуацією на регіональних продовольчих ринках.

Говорячи про розвиток аграрного сектору, О.Сень провів аналіз щодо поголів’я великої рогатої худоби і зазначив, що за вісім місяців поточного року в країні змогли наростити ВРХ на 6400 голів при зниженні приросту. Виходячи із ситуації, що склалася, він дав доручення керівним органам регіонів проводити щомісячний аналіз із приросту корів та дійного стада і особливу увагу звернути на племенні господарства, які особливо зобов’язані змінити дану ситуацію в кращу сторону. Також підняв питання щодо реконструкції та відбудови молочних комплексів, на які із державного бюджету буде виділено дотаційні надходження. Сказав, що необхідно відпрацювати цю ситуацію та визначитись, які і скільки об’єктів запускатимуться у поточному році та у наступному. Урядовець наголосив, що вся система повинна запрацювати у поточному році, щоб у наступному мати позитивні результати та зрушення.

Підводячи підсумки засідання, О.Сень доручив керівникам штабів забезпечити щоденний моніторинг на продовольчих ринках та стабілізувати цінову ситуацію на продовольчі товари, а також запобігти та унеможливити зростання цін в регіонах. Надати всебічну можливість переробним підприємствам, сільгоспгоподарствам та селянам створювати торгові точки для реалізації своєї продукції задля зменшення ланцюга посередників. Розпочати проведення сільськогосподарських ярмарків, а головне – створити реальний запас продовольчого зерна у регіонах. Зупинився на необхідності підвищення товарності молока на підприємствах та до кінця року відновити рівень поголів’я.

 


Переглядів: 3050
Поширень: 0