У 2011 році лісгоспом проведено посадку лісу на площі 203 га, із них 103 га - в держлісфонді на зрубах та 100 га захисних насаджень на прийнятих під заліснення землях. З 2006 року лісгоспом створено 736,5 га захисних насаджень. У держлісфонді 98% культур посаджено з головною породою дубом звичайним з включенням таких цінних порід як горіх чорний, черешня, груша; сосна кримська. Захисні насадження створюються з головною породою дубом звичайним (45 %) та акацією білою (55 %)

Держпідприємство забезпечує виконання державної програми „Ліси України" та постанову Кабміну №188 „Про першочергові заходи щодо створення захисних лісових насаджень на неугіддях та в басейнах річок".

В зону діяльності ДП “Могилів-Подільський лісгосп входять Барський, Мурованокуриловецький, Шаргородський, Могилів-Подільський, Чернівецький, Томашпільський, Ямпільський адмінрайони Вінниччини. Лісівників тут поважають. Завжди відгукуються на запрошення директора держпідприємства Іщука Віктора Миколайовича до співпраці.

Тому не дивно, що саме в зоні діяльності ДП "Могилів-Подільський лісгосп" Мурованокуриловецька районна рада виступила з цікавим проханням (Це вперше на Вінниччині). Справа в тому, що після реформування СВАТ «Петриманське», с.Петримани та ДП «Україна» с.Немерче Мурованокуриловецького району лісові насадження, які перебували в нормуванні даних сільгосппідприємств, залишилися без належного контролю і захисту.

Районна рада звернулася з листом до голови обласної державної адміністрації Джиги М.В.з пропозицією про передачу даних лісових насаджень саме ДП «Могилів-Подільський лісгосп». Площа запропонованих для передачі лісових насаджень по СВАТ «Петриманське» складає 381.1 га в т.ч., полезахисних лісових смуг - 25 га., по ДП «Україна» - 367.7 га., в т.ч. полезахисних лісових смуг - 73.3 га. Насадження виконують захисну функцію і відносяться до категорії захисних. Лісовий фонд представлений середньовіковими, пристигаючими і стиглими насадженнями. Основні лісоутворюючі породи – дуб, граб, акація.

Як наголосив начальник Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства Бондар А.О., держлісфонд, зокрема ДП «Могилів-Подільський лісгосп», враховуючи державну політику в галузі ведення лісового господарства, а також з метою забезпечення охорони і захисту лісів, покращення санітарного стану, проведення лісогосподарських заходів, направлених на вирощування високопродуктивних, складних за структурою деревостанів, вважає за честь прийняти дані насадження до складу лісового фонду.


Переглядів: 3662
Поширень: 0