В жовтні 2011 року з Вінницького аеропорту заплановано здійснювати чартерні рейси за розкладом (2 рази на тиждень)до найбільших міст Польщі (Варшави та Кракова).

Наприкінці літа розглядалось питання щодо активізації діяльності Вінницького аеропорту. Визначено, що аеропорт готовий обслуговувати літаки, але на разі не має регулярних авіарейсів, що не дає змогу планувати подальший розвиток. Було прийнято рішення об’єднати зусилля Вінницької облдержадміністрації, Вінницької обласної ради та Вінницької міської ради для здійснення заходів щодо розвитку авіарейсів з Вінницького аеропорту.

Визначено декілька перспективних напрямків започаткування авіарейсів: Ізраїль, Туреччина, Єгипет, Чорногорія, Росія, Польща.

Вінницький міський голова Володимир Гройсман запропонував розробити чітку економічну модель реалізації авіарейсів і висловив припущення, що найбільш цікавим напрямком є країни Європи, зокрема Польща.

Проведені маркетингові дослідження доводять, що на першому етапі з Вінницького аеропорту буде доцільним здійснювати авіарейси до міст Краків і Варшава.

На користь польського напрямку говорить: наявність тісних побратимських відносин, двохсторонніх обмінів, зв’язків між підприємствами. У Вінницькій області проживає велика кількість родин, які мають польське коріння. Наповнення авіарейсів може давати розвиток туризму і культурні обміни.

Окрім того, саме в Україні і Польщі в 2012 році буде проведений чемпіонат Євро-2012, що збільшить кількість бажаючих відвідати Україну і Польщу. Аеропорти Кракова і Варшави – це потужні транзитні бази, що дозволяють пасажиру продовжити подорож до країн Європи, Америки, Африки.

За інформацією Генерального консульства республіки Польща у Вінниці щотижня більше тисячі українських громадян отримують у Вінниці візи для подорожей до Польщі, що складає значний потенційний ринок авіаперевезень.

Для забезпечення авіарейсів надійшли 4 пропозиції авіакомпаній. Найбільш цікавою є пропозиція авіакомпанії Eurolot.

Компанія EuroLOT є дочірним підприємством польської державної компанії LOT. Компанія EuroLOT забезпечує польоти середньої і короткої дальності в Європі, має свій навчальний центр підготовки пілотів та співробітників для авіації. Вона має 14 власних літаків для польотів короткої і середньої дальності. Основний склад літаків (11 літаків): ATR42, ATR72 та 3 літаки Embraer 175.

Компанія виконує щоденні регулярні авіарейси між польськими містами Гданськ, Краків, Вроцлав, Познань, Жешув. Також забезпечує регулярні рейси до європейських країн спільно з LOT, виконує чартерні рейси до країн Європи.

EuroLOT має всі необхідні європейські сертифікати і ліцензії для здійснення міжнародних авіарейсів.

Для підписання меморандуму до Вінниці прибули Маріуш Дабровський (Mariusz Dąbrowski), Голова Правління компанії EuroLOT та Ясек Балсер (Jacek Balcer) PR-директор Eurolot.

Відповідно до меморандуму EuroLOT буде виконувати авіарейси двічі на тиждень до Вінниці. Замовником чартерних авіарейсів виступатиме обласне комунальне підприємство «Аеропорт Вінниця». Налагоджуватиме продаж мережі продажу авіаквитків, організовуватиме електронне бронювання квитків, проводитиме інформаційні кампанії у Вінницькій, Хмельницькій і Житомирській областях міське комунальне підприємство «Подільський туристично-інформаційний центр».

Ціна авіаквитків коливатиметься від 900 – 1000 грн., перший рейс заплановано на 22 жовтня 2011 року.


Переглядів: 7135
Поширень: 0