Дільничний інспектор міліції Тростянецького РВ Олександр Олійник та інспектор ДАІ Віталій Плаксивий несли службу з охорони громадського порядку у смт. Тростянець. Мобільний екіпаж забезпечував правопорядок на вулицях районного центру з десятої години вечора, об’їжджаючи вулиці населеного пункту.

Близько 3-ї години ночі з чергової частини райвідділу патрульним надійшло тривожне повідомлення, що у відділенні одного з банків спрацювала сигналізація. Туди вже виїхав мобільний наряд державної служби охорони, однак їх екіпаж знаходився поруч з місцем скоєння злочину.

- Ми під’їхали до приміщення банку, я побачив розбите вікно, - розповідає лейтенант міліції Олександр Олійник. Обережно я підійшов до вікна і відразу ж почув : «Не рухайся, бо вб’ю ». В підтвердження своїх слів зловмисник пригрозив з вікна предметом, схожим на обріз.

В темряві було важко розгледіти, чи була то зброя. Тож Олександру довелося відійти на безпечну відстань. Скориставшись цим, злочинець вистрибнув з вікна та подався тікати. Лейтенант почав наздоганяти, але, зрозумівши, що в темряві злочинець може легко зникнути з поля зору, Олександр крикнув: «Стій, буду стріляти» і зробив декілька попереджувальних пострілів вгору. Однак це не зупинило зловмисника, котрий разом з викраденим намагався врятуватися втечею.

Дільничному нічого не залишалось, як стріляти на ураження по ногах втікача. Та навіть, отримавши поранення в стегно, крадій продовжував бігти. Разом зі своїм колегою, який перевіряв приміщення банку на наявність подільників злочинця, а потім кинувся на допомогу товаришеві по службі, міліціонер затримав зловмисника. Ним виявився житель одного з сіл району. У зловмисника вилучили більше 500 грн та кредитні картки, які він встиг взяти в банку.

Підозрюваного у скоєнні крадіжки госпіталізували з вогнепальним пораненням стегна до Тростянецької районної лікарні. До нього приставлено охорону.

За фактом крадіжки з проникненням в приміщення відповідно до ч.3 ст.185 КК України порушено кримінальну справу. Зловмиснику загрожує від 3 до 6 років позбавлення волі.


Переглядів: 2788
Поширень: 0