Зі слів затриманих, нарковмісну сировину вони придбали у 25-річного жителя одного з сіл Шаргородського району виключно для власних потреб, оскільки вже кілька років є споживачами наркотиків. Трійця чоловіків, вік яких 26, 35 та 41 рік, є мешканцями міста Погребище. Двоє з них раніше судимі. Один за незаконне зберігання наркотичних засобів, інший – за вбивство.

Придбану макову соломку чоловіки загорнули в одежу та поклали у поліетиленові пакети. У такий спосіб вони намагались приховати наркотичну сировину від стороннього ока.

Вилучену наркотичну сировину працівники міліції направили на дослідженні в НДЕКЦ при УМВС України у Вінницькій області.

Зараз вирішується питання про порушення кримінальної справи за ч. 2 ст. 309 Кримінального кодексу України – «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту». Чоловікам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

В діях продавця забороненого товару вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст. 307 КК України – «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів».

 


Переглядів: 3119
Поширень: 0