В першій половині вересня 2011 року управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації провело обласну молодіжну акцію «Вибір молоді – здоров’я». Акція спрямована на привернення уваги молоді до здорового способу життя, профілактики негативних явищ, проведення активного дозвілля та формування у молоді відповідального ставлення до здоров’я.

Захід проводився у вигляді гри квест, де молоді люди мали можливість позмагатися командами у спортивних, розважальних та інтелектуальних завданнях. Квест проводився у Іллінецькому, Калинівському, Липовецькому, Літинському районах та м. Жмеринка.

"Вибір молоді – здоров’я!"

Найбільшою популярністю серед учасників користувалися саме спортивно-розважальні завдання, які підготував обласний центр «Спорт для всіх». Це і флорбол, і вправна їзда на велосипеді, а також дартс та інші.

Серед інших були завдання, які мали на меті познайомити учасників квесту з правилами здорового харчування, безпечної поведінки та активного способу життя та загальними порадами, які допомагають зберегти здоров’я.

"Вибір молоді – здоров’я!"

За підсумками проведених квестів організаторам вдалося зібрати матеріали, яких вистачить на книгу рецептів здорової їжі. Зібрано близько п’ятиста корисних порад, що зберігають здоров’я.

Також під час акції проведено опитування з приводу формування у молоді відповідального ставлення до свого здоров’я. За словами учасників, квест - це набагато цікавіший варіант профілактичної роботи. «Нам цікаво виконувати завдання та шукати відповіді на питання, що стосуються здоров’я, а також показувати власним прикладом, що життя без шкідливих звичок значно краще».

"Вибір молоді – здоров’я!"

Для довідки: квест – це аматорське спортивно-інтелектуальне змагання, основою якого є послідовне виконання командами завдань. Під час гри команди вирішують логічні завдання, здійснюють пошук на місцевості, будують оптимальні маршрути переміщення, шукають оригінальні рішення і підказки. Після завершення чергового завдання команди переходять до виконання наступного. Перемагає команда, що виконала всі завдання швидше за інших.


Переглядів: 5699
Поширень: 0