34-річна жінка розтрощила могили на кладовищі в Шаргородському районіДо Шаргородського райвідділу міліції по телефону спецлінії «102» надійшло повідомлення від жительки села Клекотина, яка наглядає за місцевим кладовищем, про те, що невідомі особи на кладовищі вчинили наругу над трьома могилами. Нелюди потрощили огорожі, поламали надмогильні плити та пам’ятники.

За словами начальника Шаргородського райвідділу міліції Олександра Намакарського, співробітники міліції протягом доби встановили та затримали особу, причетну до скоєння цього злочину. Підозрюваною виявилась 34-річна жителька сусіднього села. Те, що зробила представниця слабкої статі, здивувало не лише міліціонерів, а й усіх мешканців села. Жінка вирішила підзаробити грошей та нічого кращого не придумала, як витягати з-під надгробних плит металеві конструкції, на яких тримаються самі плити і пам’ятники, та здавати їх на металобрухт. Зловмисниця не думала, що її так швидко викриють, адже і кладовище старе, там мало хто ходить, і те, що вона викрадала надійно сховане від людського ока під землею.

Зі слів затриманої, вночі вона приходила на кладовище, відсувала плиту та викопувала з землі метал, потім плиту задвигала на місце. Єдине чого не врахувала жінка, це те, що від зрушення плита та пам’ятник можуть зруйнуватися. Викрадений метал зловмисниця складала у мішок та вивозила на велосипеді.

Під час огляду домогосподарства підозрюваної працівники міліції виявили близько 70 кілограмів металу, який жінка викрала на сільському кладовищі та ще не встигла здати на металобрухт. Отримані гроші жінка мала намір витратити на їжу та випивку.

34-річна жінка розтрощила могили на кладовищі в Шаргородському районі

Стосовно затриманої порушено кримінальну справу за ст. 297 Кримінального кодексу України «Наруга над могилою», яка карається штрафом до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.


Переглядів: 3826
Поширень: 0