Вінниччина напередодні свята Українського козацтва З нагоди відзначення в області Дня Українського козацтва 11 жовтня у прес-центрі управління у справах преси та інформації відбулася прес-конференція за участю начальника управління з питань внутрішньої політики та зв\'язків з громадськістю облдержадміністрації Ігоря Смірнова та представників козацьких громадських організацій.

Ігор Смірнов наголосив, що відзначення даного свята спільно організоване органами влади та козацькими громадськими організаціями області. Серед найактивніших громадських організацій козацтва Вінниччини, які були переможцями обласних грандів виділив Вінницький козацький полк ім. Івана Богуна та «Подільську Молоду Січ».

Отаман Вінницького козацького полку ім. Івана Богуна Володимир Воловодюк окреслив основні напрями діяльності організації, які відбуваються при підтримці облдержадміністрації. Наголосив, що обласна програма з розвитку українського козацтва на Вінниччині на 2009 – 2011 роки в основному виконана. Серед пріоритетів діяльності організації зазначено просвітницьку, краєзнавчу, народознавчу роботу. В активі організації є відтворення забутих імен українських героїв.

Заступник отамана Вінницького полку з виховної роботи Ігор Плахотнюк зазначив, що організація переходить до системної роботи в галузі освіти на козацьких традиціях. Відповідні гуртки діють в 14,18,22 школах Вінниці. Зауважив на необхідності відродження козацького фермерства.

Заступник голови громадської козацької молодіжної організації «Молода Подільська Січ» Валентина Іванішина розповіла, що організація утворена 13.10.2006 р. в с. Лукашова Липовецького району. За цей час вони стали надійним супутником Вінницького козацького полку та створили одну команду в реалізації поставленої мети. Відмічено найактивніші осередки в Тиврівському, Липовецькому, Іллінецькому районах. Наголошено про тісну співпрацю з управлінням з питань внутрішньої політики, управлінням освіти ОДА, обласним центром народної творчості, інститутом післядипломної освіти педпрацівників та іншими установами.

 


Переглядів: 4065
Поширень: 0