До Іллінецького райвідділу міліції звернулася 85-річна пенсіонерка, жителька одного з сіл району, з заявою про те, що вночі з її будинку невідома особа викрала гроші.

На місце події негайно прибула слідчо-оперативна група працівників міліції. Оглянувши будинок потерпілої, працівникам міліції одразу стало зрозумілим, що зловмисник потрапив до помешкання потерпілої через незамкнену кватирку, у яку доросла людина ніяк би не помістилася. Отже, в тому, що до злочину причетна дитина, у працівників міліції не було сумнівів.

Сама ж бабуся працівникам міліції нічого не могла повідомити про особу зловмисника, адже на момент вчинення злочину вона міцно спала у сусідній кімнаті. Жінка сказала, що вхідні двері вона замкнула ще ввечері, а лишила відкритою лише кватирку, щоб у хаті було свіже повітря. Про крадіжку старенька дізналася лише вранці, коли побачила відкритими двері шафи, де знаходилася її схованка з грошима. Серед перекинутих речей літня жінка не знайшла 400 гривень, які відклала з пенсії, та одразу зателефонувала до міліції.

Опитавши сусідів, працівники міліції дізнались, що напередодні скоєння злочину біля будинку потерпілої ходив якийсь хлопчина. За прикметами він був схожий на того, який днями вчинив втечу зі школи-інтернату, розташованої у сусідньому районі. Отже, усі свої зусилля працівники міліції направили на пошуки втікача, який ймовірно причетний до скоєння крадіжки. Не минуло доби, як хлопчина був знайдений. Він переховувався в одному з старих покинутих будинків, розташованих на околиці цього ж села.

15-річний хлопчина у скоєнні крадіжки зізнався та розповів працівникам міліції, що викрадені гроші він витратив на продукти харчування. Як з’ясувалося, раніше хлопчина вже тричі тікав зі школи-інтернату. Своє небажання знаходитися у навчальному закладі він пояснив прагненням свободи та дорослого життя. Також втікач не вперше потрапляє в поле зору працівників міліції. Раніше стосовно нього тричі порушувалися кримінальні справи за скоєння крадіжок.

Наразі вирішується питання про повернення хлопця до навчального закладу, звідки він вчинив втечу, та порушення кримінальної справи за фактом крадіжки.


Переглядів: 2394
Поширень: 0