Використання доїльних установок на молочних міні-фермах та в особистих господарствах дозволить підвищити якість молока, що забезпечить зростання закупівельних цін на сировину від населення. На цьому наголосив голова облдержадміністрації Микола Джига під час відвідання ПП «Радівське», що в Калинівському районі. Керівник області пропонує технічно переозброювати тваринництво з допомогою місцевого виробника – ВАТ «Брацлав».

ВАТ «Брацлав» - єдине на сьогодні підприємство в державі, яке випускає спеціальне обладнання для виробництва молока.

Серед його розробок – і індивідуальні доїльні установки, як стаціонарні, так і пересувні.

Керівник підприємства Микола Михайленко зазначає: «У нас є близько 16-18 варіантів доїльних установок для господарств, де є одна, дві і більше корів. Це – безконтактний спосіб доїння, коли якість молока значно покращується».

Він додав, що окрім покращення санітарних норм, полегшується і праця селян.

Голова облдержадміністрації наголошує: «Ми повинні використати той факт, що в області є таке унікальне підприємство, яке працює сьогодні на науковому підході і випускає якісну продукцію, яка сертифікована по європейському стандарту».

На сьогодні понад 80% загального обсягу виробленого в області молока припадає на індивідуальні селянські господарства. Різниця у ціні за здане молоко від сільськогосподарських підприємств та від населення становить більше 1 грн. за кг.

Для довідки:

За 9 місяців 2011 року в особистих селянських господарствах вироблено 540 тис. тонн молока, що становить 83% від загальних обсягів.

Від господарств населення надійшло на переробні підприємства 239 тис. тонн молока, з них лише 8 % молока першим ґатунком і 90 % другим ґатунком.

 


 


Переглядів: 3266
Поширень: 0