У одному з сіл Оратівського району двоє чоловіків, погрожуючи фізичною розправою, пограбували 74-річного пенсіонера та його сина-інваліда. Зловмисники були затримані працівниками міліції по «гарячих слідах».

Сьогодні люди похилого віку – найменш захищена верства населення. Саме вони найчастіше стають жертвами зловмисників, які користуються їхньою безпорадністю та довірливістю. Особливо це стосується стареньких, які проживають самотньо. У більшості випадків пенсіонери стають жертвами корисливих злочинів, метою яких є заволодіння їх майном або грошима.

До чергової частини Оратівського райвідділу міліції надійшло повідомлення від 74-річного пенсіонера про те, що вночі двоє невідомих, погрожуючи застосуванням фізичного насилля, заволоділи його грошима в сумі 1 100 гривень.

По «гарячих слідах» підозрювані у вчинені грабежу були затримані. Ними виявилися 35-та 36-річні односельці літнього чоловіка. Обидва чоловіки на момент вчинення злочину знаходилися у нетверезому стані. Один з них вже відбував покарання у місцях позбавлення волі за вчинення крадіжок, інший – проблем із Законом раніше не мав. Отже, того вечора чоловік з кримінальним минулим запропонував своєму сусідові підзаробити грошей. Як це зробити швидко та без зайвих зусиль, чоловік вже придумав. У селі проживає 74-річний дідусь-інвалід разом зі своїм 51-річним сином – інвалідом з дитинства. Чоловіки отримують пенсію та державну допомогу, отже, гроші у них є. Саме на ці гроші і розраховували зловмисники.

Вночі, коли пенсіонер з сином міцно спали, зловмисники розбили вікно та проникли до них у будинок. Від шуму господарі прокинулись. Аби захистити себе та батька від нічних грабіжників, син намагався чинив опір, але один із зловмисників вдарив його кулаком у обличчя. Після отриманого удару, чоловік більше не зміг захищатися. Інший зловмисник пішов у кімнату, де спав батько, та витягнув у нього з кишені гроші. Раніше судимий злодій добре знав, що переважна більшість людей похилого віку тримає свої заощадження при собі, і не помилився. Пенсіонер взагалі не міг чинити опір зловмисникам, оскільки у нього ампутована нога, а пересуватися він міг лише на інвалідному візку.

Вранці чоловік на інвалідній колясці приїхав до селищної ради та зателефонував до міліції. Через кілька годин підозрювані були затримані. Як з’ясувалося, залишивши будинок своїх жертв, зловмисники поділили порівну гроші та розійшлися, але ніхто з них додому так і не пішов. Обидва чоловіки придбали у різних місцях спиртні напої та пиячили до обіду. Коли вони поверталися додому, їх затримали працівники міліції.

Наразі стосовно затриманих порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 186 Кримінального кодексу України - «Грабіж», яка карається позбавленням волі на строк від 4 до 8 років.


Переглядів: 2830
Поширень: 0