На введення довгобуду в експлуатацію бракує 1 млн. грн.. Голова облдержадміністрації переконаний: спорткомплекс необхідний для району, тому обласна влада розгляне питання щодо фінансової допомоги. На нове приміщення очікують майже 500 вихованців спортшколи

Будівництво спортивної зали розпочалось більше 20 років тому. Дольову участь в її спорудженні на той час брали місцеві колгоспи. Після 91 року роботи припинились.

Районна влада взялась за реконструкцію недобудови 2008 року. За цей час в будівлю вкладено майже 1,5 млн. грн., з яких левова частка – з місцевого бюджету.

Власна спортзала – актуальне питання для районної дитячо-юнацької спортивної школи «Колос». Досі діти займались або в орендованих приміщеннях, або за місцем проживання. Відтак, це заважало якісній підготовці спортсменів. «Зараз районна школа не має своєї будівлі, робота школи проводиться на базі сільських шкіл. В спортшколі працюють чотири відділення – легка атлетика, футбол, волейбол, карате-до. І успіхи у наших дітей є», - розповідає начальник відділу фізкультури і спорту Козятинської РДА Валерій Швець.

Голова облдержадміністрації Микола Джига наголошує, що відновлення спортивних споруд в області – напрямок абсолютно правильний. В районі повинен бути сучасний спорткомплекс, який би став базою для тренувань і занять молоді. Він відзначив: «Багато роботи по цій будівлі зроблено. Якісна споруда. Сюди треба вкласти не менше мільйона, щоб завершити. Місцева влада просить допомогти, будемо думати. Робитимемо усе можливе, щоб наступного року ввести його в дію і діти могли там займатися».

Районне керівництво зазначає, що не залишать без уваги цей об’єкт, а також залучатимуть спонсорську допомогу. Бажаючі допомогти спортшколі серед місцевих підприємців, фермерів та керівників агроформувань уже є.

Для довідки:
У 2011 році на фінансування галузі фізичної культури та спорту з бюджетів усіх рівнів передбачено 32 млн. грн., що на 600 тис. грн. більше минулорічного.

Протягом 2011 року відремонтовано та впорядковано 90 % спортивних споруд в районах області, реконструйовано понад 20 спортмайданчиків та спортзалів.


Переглядів: 3128
Поширень: 0