Вінницька капуста поїде в Малайзію? 11 листопада голова облдержадміністрації Микола Джига провів зустріч з представником Посольства Малайзії в Україні Віталієм Бойком з приводу майбутньої співпраці Вінницької області та Королівства Малайзії у сфері економічних питань. Метою зустрічі стало попереднє знайомство потенційних партнерів з можливостями один одного. Як повідомив співробітник амбасади, Посол Малайзії в Україні найближчим часом планує вперше відвідати область з офіційним візитом, в рамках якого сторони обговорять перспективи розвитку співробітництва у всіх аспектах взаємної зацікавленості.

Королівство Малайзії зацікавлено активізувати торговельно-економічні зв’язки з Україною та її регіонами, зазначив радник Посольства з економічних питань. У зв’язку з цим до Вінниці був організований попередній підготовчий візит з метою озвучення таких намірів керівництву області. Віталій Бойко зауважив, що Вінниччину розглядають як одну з найбільш конкурентноспроможних у плані економічного партнерства.

Орієнтовними напрямками співпраці у Посольстві бачать сільськогосподарську переробку, технології у сфері охорони здоров’я, створення спільних україно-малазійських підприємств.
«Ми безумовно зацікавлені в залученні інвестицій з боку Малайзії, становленні нових спільних підприємств, адже це сприятиме створенню нових робочих місць та збільшенню податкових надходжень до бюджету», - підкреслив керівник області.

Вінницька капуста поїде в Малайзію? Микола Джига відзначив, що в області системно займаються модернізацією агропромислового комплексу та покращенням надання медичних послуг. Відтак, впровадження сучасних технологій у ці галузі може стати предметом майбутньої співпраці, зауважив губернатор. Також він додав, що сторони можуть стати партнерами у реалізації проектів з енергоефективності.

Для довідки:

Зовнішньоторговельний оборот Вінниччини з Малайзією за 2010 рік склав 1,7 млн. дол. США. В 2010 році обсяги поставок експортної продукції підприємств Вінницької області у Малайзію в порівнянні з 2009 роком зросли і склали 177,2 тис. дол. США (у 2009 році 2,3 тис. дол.). Обсяги імпортних надходжень у 2010 році збільшились на 2% і склали 1,49 млн. дол. США ( у 2009 р. – 1,46 млн. дол.).

За січень-вересень 2011 року зовнішньоторговельний оборот Вінниччини з Малайзією склав 241,2 тис. дол. США. Обсяги імпортних надходжень за січень-вересень 2011 року скоротилися порівняно із аналогічним періодом 2010 року на 83% і становлять 241,2 тис. дол. США (у 2010 р. – 1 млн. 493,1 тис. дол. США)


Переглядів: 3062
Поширень: 0