Центр водного відпочинку і реабілітації працює з 1 листопада у спорткомплексі санаторію "Поділля" - у тому самому, де на початку лютого цього року розігралась пожежа.

Директор центру Борис Когут підкреслив, що плавання з дельфінами - лише важлива частина програми реабілітації, оздоровлення включає також комплекс вправ та навіть роботу масажиста.

- Зевс і Лілу - молоді дельфіни, - розповідає Борис Когут. - Їм тільки півтора року. Вони вже встигли адаптувалася до нового місця. Для басейну штучно виготовляють морську воду, що проходить додаткову систему очищення. Проби води та їжі ретельно досліджують у лабораторії. Пара з\'їдає близько десяти кілограмів ставриди глибокої заморозки. За станом здоров\'я дельфінів стежить ветеринар.

Сьогодні в Україні гучно дискутують, чи є дельфінотерапія медично обґрунтованим методом лікування. Борис Когут зізнається, що і сам би використав будь-який шанс, а раптом - допоможе.

Робота із дельфінами - не масове шоу і виключає будь-які трюки чи циркові рухи дельфінів. Крім того, програма реабілітації - зовсім не копійчане диво. П\'ять хвилин поплавати із дельфінами коштує триста гривень. Але все ж це буде дешевше, ніж у Криму, де середня ціна - 800 грн. За словами директора центру, нерідко програми реабілітації оплачують благодійні фонди. Так, завдячуючи підтримці благодійників у Хмільнику вже встигли побувати діти із Польщі, Чехії, Німеччини. На черзі - маленькі жмеринчани і вінничани.

Кримінальна справа про пожежу у санаторії "Поділля" досі розслідується. Про саму НП нагадують вибиті вікна у комплексі і сліди вогню на зовнішніх стінах будівлі.


Переглядів: 15003
Поширень: 0