У 2012 році ТОВ «Люстдорф» планує розпочати будівництво єдиного в області комбінату хлібопродуктів для зберігання та переробки сільськогосподарської продукції. Про інвестиційні наміри повідомив співзасновник компанії Олег Васильєв. Бізнес-план проекту голові облдержадміністрації Миколі Джизі презентували під час візиту на підприємство в місті Іллінцях.

Ознайомившись з планами реалізації проекту, Микола Джига відзначив: освоєння нових видів виробництва – одне з програмних завдань з модернізації економіки регіону. Він підкреслив: «Підприємство активно розширюється. Сьогодні на черзі будівництво унікального проекту, який сьогодні нам презентували – хлібопереробний комбінат, інвестиційна вартість якого 350 млн. грн.. Вже відведена під нього земля, розроблена проектно-кошторисна документація, і це буде єдиний в області такий комбінат з великим спектром виробництва».

За словами представників компанії «Люстдорф», у 2012 році приступлять до реалізації першої черги проекту. На цій стадії планується залучити близько 40 млн. грн. інвестицій. Олег Васильєв зазначив: на ці цілі спрямують частково обігові кошти підприємства та кредитні ресурси. Перспективи фінансової співпраці відпрацьовані з «Фольксбанком». Пізніше компанія збудує основний виробничий цех, складський корпус, елеватор на 25 тис. тонн для власних потреб. Проект реалізовуватимуть на майданчику площею 14 га.

Передбачається, що потужності комбінату хлібопродуктів становитимуть близько 600 тонн продукції на добу. Асортимент налічуватиме такі види хлібопродукції, як крупи, пластівці, різні види борошн тощо. Інвестор також не виключає можливості запустити виробництво макаронних, хлібопекарських та кондитерських виробів.

Голова облдержадміністрації наголосив: органи влади створюватимуть необхідні умови для супроводження реалізації цього проекту, надаватиметься відповідна консультативна та адміністративна допомога. «Ми включаємо «зелене світло» цьому проекту», - додав Микола Джига.


Переглядів: 5701
Поширень: 0