8 грудня в обласному відділені НОК України стартувало дві акції «Олімпійська книга» та «Олімпійський куточок». Започаткування таких акцій – черговий крок у послідовній політиці Національного Олімпійського комітету, спрямований на виховання здорової нації. Акції передбачають розсилку олімпійської літератури по всіх загальноосвітніх школах України, а їх є більше 20 тис., та передачі спортивного інвентарю. Що стосується Вінниччини, то на школи області передбачено 577 футбольних, 116 баскетбольних та 194 волейбольних м’ячів, а отримають спортінвентар найспортивніші школи. Кожна школа Вінниччини отримає комплект літератури, присвячений олімпійській тематиці, а кожен клас – альманах «Зірки Олімпійського спорту України» (1994-2010 рр.).

Для довідки:

П О Л О Ж Е Н Н Я

про проведення І обласних малих Олімпійських ігор
«Діти Вінниччини» на 2011 – 2012 навчальний рік.


І. Мета проведення

І малі Олімпійські ігри у Вінницькій області проводяться за підтримки Національного Олімпійського комітету України – голови С.Бубка, народного депутат України В. Коржа.

Метою І малих Олімпійських ігор є:

  • Створення умов для організації дозвілля дітей і молоді;
  • Профілактика негативних явищ у дитячому та молодіжному середовищі;
  • Виховання й розвиток творчого потенціалу та підтримка талановитих дітей;
  • Виховання моральних і вольових якостей у дітей і молоді;
  • Формування здорового способу життя серед молодого покоління.

ІІ. Керівництво змагань

Загальне керівництво змаганнями І малих Олімпійських ігор у Вінницькій області серед школярів загальноосвітніх навчальних закладів здійснюється обласним управлінням з питань фізичної культури та спорту, обласним управління освіти та науки.

Безпосереднє проведення фінальних змагань здійснюється головною суддівською колегією обласних управлінь.

ІІІ. Система проведення змагань

У період з 01 вересня по 01 жовтня 2011 року з метою адаптації до фізичних навантажень проводиться підготовча робота щодо участі у змаганнях з помірними навантаженнями і носить рекреаційно – оздоровчий характер.

Змагання І малих Олімпійських ігор проводяться з січня по травень 2012 в три етапи:

1 етап – внутрішкільні районні змагання – січень - лютий;
2 етап – зональні районні змагання – березень - квітень;
3 етап – фінальні обласні змагання – травень;

Урочисте відкриття зональних змагань планується провести як спортивно - театралізоване свято в Немирові, Шаргороді, Ладижині у березні.

Урочисте закриття проводиться після закінчення обласних змагань в день святкування у місті Вінниці «Дня захисту дітей» на СК «Нива».

ІV. Склад учасників.

У змаганнях беруть участь учні 3 – 8 класів загальноосвітніх шкіл, які розбито на 3 вікові групи:

1 група – учні – 3-4 класів;
2 група – учні – 5-6 класів;
3 група – учні 7-8 класів.

На першому етапі проводяться внутрішкільні змагання, у яких беруть участь всі класи відповідного віку. Склад команди від класу – 20 чоловік у кожному виді програми (8 дівчат, 8 юнаків, обов’язкова участь на усіх етапах у складі команд 4 батьків і класного керівника для участі в естафетних змаганнях).

На другому зональному етапі проводяться районні змагання, участь беруть переможці внутрішкільних змагань. Склад учасників – 20 чоловік від кожної школи.

У змаганнях другого етапу змагаються збірні команди шкіл, які провели змагання на місцях, розподілені на наступні групи :

Перша група: .м. Ладижин (місце проведення), м. Вінниця (плавання), Тростянецький, Вінницький, Чечельницький, Бершадьський, Теплицький, Гайсинський, Тульчинський, Тиврівський, Піщанський р-н.

Друга група: м. Немирів (місце проведення), м. Хмільник, м. Козятин (плавання), Козятинський, Хмільницький, Калиновський, Погребищенський, Липовецький, Оратівський, Іллінецький, Літинський р-н.

Третя група: м. Шаргород (місце проведення), Барський, Жмеринський, Муровано-Куриловецький, Мог-Подільський, Чернівецький, Томашпільський, Ямпільський, Крижопільський р-н, м. Жмеринка, м. Могилів-Подільський.

На третьому фінальному етапі – школи-переможці районних змагань, в яких беруть участь команди-переможці зональних змагань. Склад учасників команди від школи 20 чоловік(8 дівчат, 8 юнаків, 4 батьків і класний керівник для участі в естафетних змаганнях).


Переглядів: 3120
Поширень: 0