До Барського райвідділу міліції звернулися 60-річна місцева жителька з заявою про те, що близько шостої години вечора на вулиці міста Бар невідомий підліток вирвав з її рук сумку, у якій знаходилися особисті речі, продукти харчування, гроші в сумі 50 гривень та срібні сережки.

Як з’ясувалося, того вечора пенсіонерка вирішила сходити до магазину, який знаходиться недалеко від її будинку, та придбати до вечері деякі продукти харчування. Коли бабуся поверталася додому, ззаду до неї підбіг хлопець та вирвав з рук сумку. Пенсіонерка розгубилася, адже все сталося дуже швидко. Повернувшись додому, жінка одразу зателефонувала до міліції. Єдине, що вона змогла повідомити правоохоронцям про нападника це те, що він підліток віком до 16 років.

Працівники відділення кримінальної міліції у справах дітей одразу почали шукати неповнолітнього зловмисника. Через кілька годин підозрюваний у пограбуванні пенсіонерки був затриманий. Ним виявився 14-річний учень 8 класу однієї з шкіл міста Бар. Коли на порозі його помешкання з’явилися міліціонери, хлопець одразу зізнався у скоєнні злочину та розповів усі подробиці.

Того вечора хлопець повідомив батькам, що йде до спортивної школи на тренування. Там він займається волейболом. Замість занять підліток пішов назустріч зі своєю подругою, яка навчається у паралельному класі. Молоді люди зайшли у магазин за чіпсами та солодощами, але на все те, що вони хотіли придбати, не вистачило грошей. В цей час до цього ж магазину зайшла пенсіонерка. Коли вона розраховувалася за придбані продукти, підлітки побачили, що в неї у гаманці залишилися гроші. Отже, підліткам одразу спало на думку відібрати у бабусі гроші. Коли літня жінка вийшла з магазину, підліток її наздогнав та відібрав сумку, у якій знаходився гаманець з грошима.

Викрадені гроші підлітки витратили у магазині, а сумку з особистими речами потерпілої кинули на подвір’я приватного будинку, розташованого неподалік магазину.

Обидва підлітки погано навчаються у школі, часто прогулюють уроки. Дівчина неодноразово потрапляла в поле зору працівників міліції. Її батьки за неналежне виховання своєї дитини притягувалися до адміністративної відповідальності.

Зараз вирішується питання про порушення кримінальної справи за ч.1 ст. 186 Кримінального кодексу України – «Грабіж».


Переглядів: 2844
Поширень: 0