13 грудня 2011 року членами Сумівського шкільного ліництва «Юні друзі лісу» Сумівської ЗОШ І – ІІІ ступенів (директор Г. Гуз) відділу освіти Бершадської райдержадміністрації та ДП «Бершадський лісгосп» проведено урочисте зібрання «Ліс - краса й багатство» краю, присвячене Міжнародному року лісів на Бершадщині.

У роботі засідання взяли участь начальник відділу освіти райдержадміністрації Л. Дзюбенко, директор ДП «Бершадський лісгосп» М. Краснеєв», керівник прес – служби Вінницького ОУЛМГ С. Вовк, представники шкільних лісництв району (вчителі біології, екології та учні).

Перед заходом проведено огляд шкільних новорічних композицій «Ялинка без ялинки». Сама назва виставки красномовно свідчить про те, що учні стурбовані кількістю знищених перед новорічними святами зелених красунь. Та якщо проявити фантазію, то свято можна зробити своїми руками із найрізноманітніших природних матеріалів, бісеру, пластикових пляшок та ін.

Пленарне засідання «Ліс - надійний друг і помічник людини» розпочалося із виступу начальника відділу освіти Л. Дзюбенко. Вона щиро подякувала за проведену роботу та вручила грамоти обласного управління та районного відділу освіти переможцям екологічних проектів.

«Створення майбутніх лісів – спільна справа жителів Бершадського краю», - наголошував у своєму виступі директор ДП «Бершадський лісгосп» М. Краснеєв. Про кількість посаджених лісових площ протягом року, очищених лісових смуг, прибраних сміттєзвалищ, розчищених джерел почули присутні заходу. М. Краснеєв акцентував увагу, що завершення Міжнародного Року лісів не значить завершення роботи у даному напрямку, адже ліс це краса і багатство не тільки краю, а й всієї планети.

Робота у екологічному напрямку у Сумівському лісництві ведеться систематично понад 30 років у тісній співпраці із ДП «Бершадський держлісгосп». «Юні друзі лісу» є переможцями обласних та всеукраїнських конкурсів шкільних лісництв. Присутні мали змогу про всю кропітку роботу дізнатися із проведеної презентації. Також було представлено екологічну лабораторію Сумівської ЗОШ І - ІІІ ст. та проведено конкурсно - пізнавальну програму для школярів «Лісознай». Було представлено колекції пагонів дерев та кущів, насіння дерев та кущів.

Радою шкільного лісництва виготовлено багато рекламного матеріалу: стенди, буклети, листівки із зверненнями, правила друзів лісу та ін. Бажаючі також могли дізнатися, про рослин та тварин Бершадщини, які занесено до Червоної Книги України, що дає 1 га лісу, а також про те, де можна отримати професію лісівника.

Про участь шкіл району в проведенні Міжнародного Року лісів інформувала директор Бершадської СЮН З. Панченко.

Підсумки заходу підводила директор Сумівської ЗОШ І-ІІІ ст. та організатор Г. Гуз.


Переглядів: 4589
Поширень: 0