Губернатор Микола Джига повідомив, що планувалось відкрити школу за участю Прем’єр-міністра, але треба, щоб на таку новобудову звернула увагу вся країна і тому чекають саме Президента.

Спорудження цієї школи триває ще з 1989 року.
Місцеві забобонні жителі пояснюють нелади довгобуду тим, що будівництво
розпочали на місці старого кладовища, розгорнувши бульдозером могили.

13 грудня, під час чергових відвідин школи Микола Джига відмітив, що він задоволений виконанням робіт. Практично все зроблено. Належно підготовлені і спортивні зали, і класи, і майстерні і їдальня. А залишилося ще зовсім небагато - змонтувати піролізні котли, щоб забезпечити опалення школи альтернативними видами палива. Оскільки специфікою будівництва закладу є використання найсучасніших енергозберігаючих технологій.

Микола Васильович також підкреслив, що новозбудована школа повинна бути не тільки навчальним центром, а й центром здоров‘я, де в дітей ще з раннього шкільного віку формуватиметься бережне ставлення до свого здоров‘я. Тому для школярів початкової школи передбачені ігрові спальні, де дітки можуть певний час відпочити. Сучасним обладнанням оснащений стоматологічний кабінет та лікарська амбулаторія.

Також у школі передбачена профорієнтація учнів. Навчальний заклад забезпечений сучасними токарними та фрезерувальними верстатами, де юнаки матимуть можливість ознайомитись з столярною, слюсарською справі. Обладнаний клас ручної праці для дівчат, де вони матимуть можливість навчатись кухарській справі та шиттю. За словами Миколи Джиги, це повинна бути всебічна багатовекторна освіта: знання, здоров‘я і профорієнтація.


Переглядів: 4280
Поширень: 0