15 грудня тривожний сигнал в оперативно-рятувальну службу Вінницької області надійшов із Козятинського району. Там на території Жежелівської сільської ради загорівся восьмиквартирний житловий будинок. Виклик рятувальники отримали за 15 хвилин до опівночі. До місця події негайно було направлено три пожежних розрахунки із СДПЧ-11 м. Козятин, та один – із ПДПЧ-19 м. Калинівка.

Двохповерхова будівля, 1958 року побудови, стіни та перекриття якої дерев’яно-вальковані, тільки сприяла поширенню вогню. Полум’я пустотами «розтікалося» поверхами, кімнатами, переходило із однієї квартири до іншої. Тріск палаючого шиферу почула одна із мешканець квартир та підняла крик. Незабаром всі проживаючі в будинку були надворі та виносили із помешкань меблі, одяг та побутову техніку.

Зусилля вогнеборців виявилися недаремними – у вогню вдалося відвоювати повністю дві та частково ще дві квартири. Однак дах будівлі площею 405 квадратних метрів вигорів вщент. Загальні ж залишкові збитки, оцінені сільською радою, становлять майже 371 тисячу гривень. Пожежа забрала власне житло у 16 громадян, серед яких три неповнолітніх дитини.

За попередніми висновками фахівців Держтехногенбезпеки, причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем одного з мешканців будинку.

Наступного дня була терміново скликана районна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Події було присвоєно код техногенної надзвичайної ситуації об’єктового рівня. Сільська рада шести сім’ям надала житло із наявного фонду, ще дві людини тимчасово перебувають у родичів. Наразі районною та обласною владою приймаються міри стосовно допомоги постраждалим.


Переглядів: 3167
Поширень: 0