Співробітники СБУ викрили протиправні дії колишнього голови Тульчинського районного суду, який створив схему привласнення земельних ділянок шляхом винесення неправосудних рішень про погашення фальшивих боргів, повідомляє прес-центр СБУ.

У ході розслідування Службою безпеки України кримінальної справи, порушеної в липні ц.р. Генеральною прокуратурою України щодо колишнього голови Тульчинського районного суду, встановлено, що суддя і приватний підприємець з Донецька сфабрикували розписки про отримання грошових позик власниками 20 земельних ділянок, розташованих в Броварському районі на Київщині. За змістом цих розписок кредитор у 2008 році нібито позичив селянам суми від 1 до 3 мільйонів гривень з умовою повернення через місяць.

Самі «позичальники» про таке навіть не здогадувалися, а їх земельні ділянки були передані на користь кредитора. Про те, що вони були «злісними боржниками», і повинні розраховуватися своїми земельними паями, селяни дізналися лише отримавши на руки рішення суду. Таким чином лже-кредитор намагався привласнити 40 гектарів землі, а суддя допоміг йому в цьому, прийнявши неправосудне рішення.

За матеріалами СБУ Генеральною прокуратурою було порушено кримінальну справу. У ході досудового слідства співробітники СБУ виявили ще один факт протиправних дій судді. В результаті цієї ж схеми у власність приватному підприємцю з Сумщини перейшли 3 ділянки землі в тому ж Броварському районі за рахунок погашення неіснуючих боргів на суму майже 3 мільйони гривень.


Переглядів: 3474
Поширень: 0