Приємним подарунком дошкільнятам Томашпільщини до Дня Святого Миколая стало відкриття двох дитячих садочків. Під час виїзних прийомів громадян головою районної державної адміністрації Володимиром Томчуком лунали звернення жителів Олександрівки та Вербової стосовно функціонування дошкільних установ. Так, у Вербовій дитсадочок був закритий ще у 2007 році, а в Олександрівці – в далекому 2000 році.

І ось, 19 грудня символічну стрічку відкриття Олександрівського садочка „Росинка” в урочистій обстановці перерізали сільський голова В.Чувпенюк та майбутня вихованка Маринка Радзієвська. Роботи виконані чималі, адже довелось пристосувати до відповідних умов два класних приміщення місцевої школи. Тепер тут будуть виховувати 19 дошкільнят. Також на свято завітали заступник голови райдержадміністрації Павло Антонишин, директор ТОВ „Зернопродукт-Липівка” Сергій Панасюк та представники народного депутата України Г.М.Калетника. Гості свята вручили новоствореному закладу подарунки – дитячі меблі, пилосос, іграшки, канцелярію та солодощі.

20 грудня естафету відкриття перейняло с. Вербова. Тут також відновлено роботу дошкільного закладу „Дзвіночок”. А стало це можливим завдяки фінансовій підтримці депутата обласної ради, голови ПСП „Перемога” Івана Спориша. Відновити роботу місцевого садочка прагнув не лише сільський голова, а й працівники дошкільної установи, всі вони на ремонтних роботах буквально днювали й ночували.

Урочисте відкриття садочка стало справжнім святом у селі. Не обійшлося на святі й без подарунків. Так голова райдержадміністрації Володимир Томчук подарував пилосос, депутат обласної Ради, голова ПСП „Перемога” Іван Спориш вручив грошову допомогу в розмірі 2000 грн., представники народного депутата України Г.М.Калетника подарували канцелярські товари та солодощі, від імені депутата обласної Ради Івана Мовчана, вручено телевізор та DVD, представники СТОВ „Кряж і Ко” подарували музичний центр та набір посуду.

Особливістю даного дитсадка є наявність в ньому басейна, тому оглядаючи приміщення, голова райдержадміністрації Володимир Томчук подякував за пророблену роботу та запевнив, що з районного бюджету буде виділено 10 тис. грн. для його реставрації.

Раділи святу дорослі й діти, лунали веселі пісні, а отже є надія що село має майбутнє.


Переглядів: 3192
Поширень: 0