Дві німецькі авіабомби часів війни знайшли чоловіки із села Писарівка Калинівського району, коли у середу, 14 грудня, близько сьомої ранку їхали в ліс по дрова. Рятувальників викликав лісник.

- Неподалік ми знайшли ще дві німецькі авіабомби, - розповів Олександр Кузь -, співробітник прес-служби УМНС у Вінницькій області. - Транспортувати їх було вкрай небезпечно, вирішили підірвати, не вивозячи з лісу. Після вибуху утворились ями глибиною більше семи метрів. Ситуація ускладнювалася тим, що неподалік лісу місцеві збирали на полі кукурудзу і пояснити їм, що перебувати поряд небезпечно, було не так вже й просто. Лише почувши перший вибух, люди самі розбіглись.

Рятувальники кажуть, що неподалік Писарівського лісу під час війни був німецький аеродром.

- Після війни бомби звозили з аеродрому і підривали у лісі, багато з них так і залишились лежати в землі, - пояснив Іван Балко - лісник Писарівського райагролісу. - Справжнє нашестя на наш ліс розпочалось близько двох років тому, коли бомби внаслідок грунтової ерозії почали підніматись на поверхню.

А наступного ранку після знешкодження бомб до лісу приїхали шукачі металу. Ліснику пояснили: інформацію про німецькі бомби прочитали в Інтернеті.


Переглядів: 4329
Поширень: 0