В обласному музично-драматичному театрі ім. М.Садовського 20 грудня пройшов заключний концерт обласної культурно-мистецької акції - «Обмінні концерти між районами», присвяченої 20-ій річниці Незалежності України «З любов’ю до України».

Протягом 2011 року в області проходила культурна-мистецька акція «Обмінні концерти між районами», в рамках якої відбулась атестація творчих колективів районів на предмет підтвердження почесного звання «народний (зразковий) аматорський».

В обмінних концертах взяли участь всі 27 районів та місто Ладижин. Задіяно біля 600 творчих колективів, більше 7000 учасників і 293 (з них 56 дитячих) «народних» та «зразкових» аматорських колективів області підтвердили свої почесні звання.

Велику увагу до проведення обмінних концертів приділили керівники місцевої влади, які були присутні на звітах своїх районів та активно сприяли належній зустрічі кращих творчих колективів сусідніх районів на своїй території.

Разом з тим, в рамках заключного концерту відбулося відзначення керівників районів «За організацію та проведення обмінних концертів між районами, з нагоди 20-ї річниці незалежності України».

В концертній програмі було задіяно кращий колектив району. У пролозі представлено хореографічну композицію «Моє Поділля», яку виконав театр танцю Вінницького училища культури і мистецтв ім.М.Леонтовича і ансамбль народного танцю «Барвінок». Фінал «Благословенна земля моя, Вінниччина» (сл. і муз. З.Красуляк, обробка для хору В.Волкова) виконав народний аматорський хор Тульчинського училища культури.

Привітала учасників митецької акції із завершенням обмінних концертів заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова. Любов Михайлівна подякувала працівникам культури та від імені облдержадміністрації, адже даний захід показав, що культура Вінниччини розвивається, народжуються нові високопрофесійні колективи та пообіцяла підтримку закладам культури і на наступний, 2012 рік.


Переглядів: 2794
Поширень: 0