Працівники Управління державної служби боротьби з економічними злочинами УМВС України у Вінницькій області викрили регіонального представника трьох торгових марок кондитерських виробів, який у приміщенні гаражу, розташованого в місті Вінниці, маркував кондитерську продукцію та ставив дату виготовлення, яка не відповідала дійсності.

Днями до працівників міліції надійшла оперативна інформація, яка була успішно реалізована під час перевірки приміщення одного з гаражів, розташованих по вулиці Фрунзе. 32-річний киянин, який є регіональним представником двох харківських та львівської кондитерських фабрик, організував у Вінниці підпільний цех по маркуванню даної продукції з встановленням на ній дати виготовлення. У цеху працювало четверо людей.

Як стало відомо, на солодощах, а саме, тортах, кремових рулетах, тістечках, які надходили з даних кондитерських фабрик протягом 5-6 діб з моменту виготовлення, чоловік ставив штамп, який свідчив про те, що даний кондитерський виріб був щойно виготовлений. (Загалом термін придатності даної продукції становить 7 діб з моменту її виготовлення). Після цього дана продукція направлялася у магазини міста Вінниці та Вінницької області для реалізації. Хоча, продукція, яка надходила на прилавки магазинів, була фактично прострочена. За висновком санітарно-епідеміологічної служби виявлена продукція непридатна для споживання.

Під час перевірки у приміщенні гаражу працівниками міліції було виявлено та знищено небезпечної для споживання кондитерської продукції на загальну суму майже 30 тисяч гривень.

Як повідомив начальник УДСБЕЗ УМВС України у Вінницькій області Сергій Бевзенко, за даним фактом вирішується питання про порушення кримінальної справи за ст. 227 Кримінального кодексу України «Випуск або реалізація недоброякісної продукції», яка передбачає покарання у вигляді штрафу від ста до двохсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян.


Переглядів: 4720
Поширень: 0