Увечері 6 січня в м. Жмеринці в парку ім. Горького біля криниці місцевий житель виявив мертвою невідому дівчину-підлітка. Чоловік повідомив тривожну інформацію на лінію «102». На місце надзвичайної події вже за декілька хвилин прибула слідчо-оперативна група міліції, до розкриття злочину долучили особовий склад жмеринського районного відділу міліції. Його розкриття взяв під особистий контроль начальник УМВС.

Першочергово необхідно було встановити особу загиблої. Міліціонери з фотографією дівчини почали обходити будинки, опитували місцевих жителів. В результаті було встановлено , що загибла – 14-річна жителька Жмеринки, учениця 8-го класу місцевої школи. Дівчина виховувалася у багатодітній сім’ї.

Згідно попереднього висновку судово-медичної експертизи, смерть дитини настала внаслідок механічної асфіксії. Працівники міліції вжили усіх необхідних заходів для встановлення та затримання винуватців злочину . Аби вийти на слід підозрюваних перевірили коло спілкування загиблої, усіх можливих свідків її місцеперебування того дня. В результаті вже наступного дня за підозрою у скоєнні вбивства за місцем проживання було затримано двох місцевих жителів віком 22 та 21 рік. Один з них в минулому притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння крадіжки. Обидва непрацюючі, зловживали спиртними напоями.

За попередніми даними слідства, підозрювані, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, перестріли дівчину, між ними виник конфлікт, в результаті чого вони скоїли вбивство.

За фактом навмисного вбивства Слідчим управлінням УМВС порушено кримінальну справу відповідно до ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу України. Наразі обвинувачені у цьому злочині перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Вирішується питання про їх арешт на період досудового слідства. Їм загрожує до 15 років ув’язнення.


Переглядів: 8565
Поширень: 0