За участю Міністра освіти і науки України Дмитра Табачника та голови обласної державної адміністрації Миколи Джиги, сьогодні відкрилася Томашпільська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів.

За словами голови облдержадміністрації, це школа майбутнього. «Наше завдання зробити її такою, аби навчаючись тут, діти не лише могли отримувати високоякісні знання, але й привчалися відповідально ставитися до себе і свого здоров‘я. Слід проводити постійну роз’яснювальну роботу про здоровий спосіб життя, а педагогічний колектив має бути першим прикладом цього» - відзначив Микола Джига.

Цей навчальний заклад, проектною потужністю 1296 учнівських місць, обіцяє стати справжнім осередком повноцінного особистісного розвитку кожного вихованця та прогресивних освітянських ідей. Сприятиме цьому і сучасна матеріально-технічна база школи: просторі класні кімнати, актова зала, їдальня, дві спортивні зали з душовими, лаборантські кімнати, майстерні, лікарські кабінети: медичний та стоматологічний, процедурна. Під час будівництва закладу втілені усі енергозберігаючі технології: належним чином утеплені стіни будівлі, вставлені вікна з подвійними склопакетами.

Навесні планується завершення благоустрою території навчального закладу, а вже сьогодні школа відчинить двері новеньких класів перед своїми учнями.

Будівництво школи розпочато у 1989 році, з 1992 будівельні роботи були призупинені, у 2006 році проведено зміни до проектно-кошторисної документації, і вже з 1 вересня 2007 року відновлено будівельні роботи.

На даний час завершена перша черга, у яку увійшли:

  • приміщення школи (33 класи, гімнастичний та ігровий спортивні зали, актова зала, їдальня, навчальні майстерні, стоматологічний та маніпуляційний кабінети, спальні кімнати для дітей-шестирічок);
  • сучасна котельня, що передбачає опалення на газу та альтернативних видах палива, електрична підстанція.

Всі роботи виконані за сучасними технологіями та у відповідності до нових будівельних стандартів.

На будівництво школи витрачено понад 22 млн. грн. коштів державного бюджету. В тому числі у 2010 році - 6,3 млн.грн., у 2011 – майже 9 млн. грн.

Замовником будівництва є управління капітального будівництва Вінницької ОДА, головним підрядником – підприємство «Сфера».

З сьогоднішнього дня в цій школі навчатиметься 700 учнів у 30 класах.

Планується з 01.09. 2012 року організувати підвіз та навчання дітей сіл Пеньківка, Олександрівка, Горишківка та Жолоби.

На базі закладу буде організовано роботу Томашпільського шкільного округу.

 


Переглядів: 5878
Поширень: 0