Під час ревізій 12-ти підприємств Вінниччини зі сфери управління Державного агентства лісових ресурсів України вінницькі ревізори виявили порушень, що призвели до фінансових і матеріальних втрат, на загальну суму 2,7 млн. грн.

Зокрема, на території одного із лісових господарств виявлено незаконну рубку більш як 2 тис. дерев, що призвело до шкоди, заподіяної лісу, на суму 1,4 млн. грн. Факти незаконної рубки дерев встановлено, зокрема, на ділянках ДП «Хмільницький лісгосп», ДП «Жмеринський лісгосп», ДП «Дашівське досвідне господарство», ДП «Могилів-Подільський лісгосп».

Окрім того, ДП «Жмеринський лісгосп» та ДП «Вінницький лісгосп» придбали та безоплатно передали іншим суб’єктам господарювання товарно-матеріальні цінності, вартість яких віднесена до витрат підприємств, від чого зазнали збитків на загальну суму понад 140 тис. грн.

У ДП «Жмеринський лісгосп» та ДП «Іллінецький лісгосп» виявлено списання на витрати понад 87 тис. грн. без отримання товарів, робіт і послуг.

ДП «Вінницький лісгосп» оплачувало комунальні послуги, спожиті іншими суб’єктами господарювання. 135 тис. грн. це підприємство витратило на оплату щоденного прибирання та охорони приміщення інженерно-лабораторного корпусу, відданого в оренду.

Під час ревізій були виявлені порушення, пов’язані з нарахуванням та виплатою заробітної плати. Зокрема, недотримання вимог чинного законодавства із оплати праці призвело до незаконної виплати зарплати із нарахуваннями на загальну суму близько 41 тис. грн. та недоотримання працівниками понад 191 тис. грн.

За допущені порушення у веденні бухгалтерського обліку 28 посадових притягнені до адміністративної відповідальності. Про результати дев’яти контрольних заходів проінформовано правоохоронні органи, матеріали ревізій ДП «Крижопільський лісгосп», ДП «Жмеринський лісгосп» та ДП «Дашівське досвідне лісомисливське господарство» передано їм на розгляд для прийняття відповідного рішення.


Переглядів: 3552
Поширень: 0