Голова обласної державної адміністрації Микола Джига сьогодні підписав угоду з групою компаній «Екотехнік Прага» про будівництво сонячних електростанцій на території Літинського району Вінницької області.

Відповідно до угоди на Літинщині розпочинає роботу підприємство «Екотехніка Літин». Цього року на території Кожухівської та Шевченківської сільських рад буде збудовано сонячну електростанцію потужністю 54 МВт., яка вироблятиме майже 62 млн. КВт. годин електроенергії в рік.

В будівництві сонячної електростанції використовуватимуться панелі типу кристалічна кераміка вітчизняного виробництва. Загалом велика частина допоміжних деталей для кріплення монтажу сонячних батарей планується виробити на ВАТ «Барський шинобудівний завод».

Загальна вартість цього проекту перевищує 100 млн. євро. В планах компанії «Екотехнік Прага» збудувати на території Вінницької області 6 сонячних електростанцій, що дасть можливість залучити близько 600 млн. євро інвестицій.

Як зазначив голова облдержадміністрації Микола Джига: «Вінниччина буде надалі активно залучати інвестиції для покращення енергоефективності та впровадження альтернативних джерел енергії. Це майбутнє нашої області та держави вцілому».


Переглядів: 5670
Поширень: 0