«Моя Вінниця» вже повідомляла про зухвале пограбування відділення банку “Райффайзен-Аваль” у Літині. Тепер – дещо детальніше.

Отже, 25 січня посеред дня, о 15:35, у банк увірвався чоловік з маскою на обличчі, перескочив через бар’єр і забрав із двох кас гроші у сумі 36 тисяч гривень. Сталось все просто блискавично, за півтори хвилини. Одна з працівниць банку встигла натиснути “тривожну кнопку”. Але коли через три хвилини міліція була на місці — злочинця вже й слід простиг. Грабіжника зафіксували камери спостереження, але упізнати його буде важко через маску.

Літинське пограбування стало черговим у серії резонансних злочинів, які відбулись в Україні. Нагадаємо, пограбування із п’ятьма людськими жертвами сталось у Донецьку. У Літині, на щастя, ніхто не постраждав.

Вінницька міліція вважає це зухвале пограбування викликом. Справа перебуває на особистому контролі начальника УМВС Валерія Ноніка. За його словами, слідство зараз відпрацьовує кілька версій.

- Тут є два фактори, - каже Валерій Нонік, - або у банку був „наводчик”, який показав схему, де немає скла і можна перестрибнути через бар’єр. Або друге - людина туди спеціально приїжджала і вивчала ситуацію.

Можливо у злочинця був спільник, кажуть в міліції, який чекав його з транспортом на вулиці. На думку начальника УМВС, зловмисники скоріш за все були “заїжджі”, оскільки Літин — райцентр маленький і всі один одного знають в обличчя.

За словами Валерія Ноніка, причина, чому останнім часом українські банки стали так часто грабувати - це те, що вони економлять на охороні.

- Якби у Літині ймовірний злочинець увійшов в банк і побачив там міліціонера, який має законне право використовувати зброю, - каже начальник УМВС, - можливо пограбування і не сталось би.

Наразі проводиться комплекс оперативно-розшукових заходів, спрямованих на встановлення та затримання злочинця. За фактом розбійного нападу відповідно до ч.3 ст.187 КК України порушено кримінальну справу.


Переглядів: 3403
Поширень: 0