Голова облдержадміністрації Микола Джига в ході підсумкової колегії облдержадміністрації підкреслив, що будівельна галузь регіону у минулому році здала в експлуатацію 2,1 тис. індивідуальних житлових будинків площею 247,2 тис.м2 . Загальні ж показники зданого житла становлять 321,7 тис.м2 .

Протягом 2011 року підприємствами області виконано будівельних робіт на суму 1446,4 млн. грн., що на 20,1% більше ніж у 2010 році. Роботи з нового будівництва, реконструкції та технічного переозброєння склали 74,5 % від загального обсягу будівництва. Збільшили обсяги будівництва підприємства більшості міст обласного значення та районів області: м.Жмеринка – на 14,9 %, м.Ладижин – на 4,9 %, м.Могилів- Подільський – на 63 %, Барський (у 1,9 раза), Бершадський (у 3,6 раза), Жмеринський (у 6,6 раза), Козятинський (у 1,6 раза), Могилів-Подільський (у 3 рази), Немирівський (у 1,7 раза), Тульчинський (у 2,8 раза), Хмільницький (у 3,5 раза), Шаргородський (у 1,8 раза).

Добудовано 24 багатоквартирних житлових будинків на 1118 квартир загальною площею 69,3 тис.м2 та один гуртожиток загальною площею 5,2 тис.м2 .

Будівельники Вінниччини провели серйозну роботу і у сфері соціально житла. Так серед об’єктів соціальної сфери введено в експлуатацію лікарню на 17 ліжок, амбулаторно-поліклінічні заклади на 445 відвідувань за зміну та загальноосвітні навчальні заклади на 1036 учнівських місць.

За рахунок коштів субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам в сумі 63 млн. грн. та коштів обласного бюджету - 5,5 млн. грн. у 2011 році завершено будівництво таких довгобудів, як школа-ліцей на 384 учнівських місця в с.Соснівка Шаргородського району та поліклініка на 375 відвідувань за зміну у м.Шаргород.

Розпочато навчання в новозбудованій школі на 1296 учнівських місця в смт Томашпіль, завершено будівництво мереж водопостачання в смт. Турбів Липовецького району, проведено реконструкцію приміщення школи естетичного виховання в смт Крижопіль, стадіону в Центральному парку ім.Горького та приміщення бюро судмедекспертизи по вул. Г. Успенського в м.Вінниця.

Продовжено будівництво хірургічного корпусу обласної лікарні ім. Пирогова на 240 ліжок та розпочато реконструкцію дошкільного навчального закладу № 5 у м.Вінниця.

Залучення коштів з різних джерел фінансування сприяло проведенню робіт по реконструкції та капітальному ремонту Крижопільської та Літинської центральних районних лікарень, відкриттю дошкільних навчальних закладів у м.Вінниця, с.Бугаївка Оратівського району, с.Березівка Чернівецького району, с.Пиковець Козятинського району.

У 2011 році завершено реконструкцію ділянки 3,3 км дороги «Немирів-Ямпіль», зруйнованої паводком 2008 року та дороги державного значення «Львів-Кіровоград-Знам’янка», що охоплює 9,4 км окружної дороги біля м.Вінниця. На зазначені заходи з державного бюджету виділено 53,5 млн. грн.

За рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища в сумі 21,5 млн. грн. завершено реконструкцію очисних споруд у м.Іллінці, м.Погребище, смт Оратів та існуючого полігону твердих побутових відходів в смт Крижопіль (ІІ черга), будівництво полігону твердих побутових відходів у м.Калинівка, знешкоджено частину непридатних для використання хімічних засобів захисту рослин.

 


Переглядів: 2878
Поширень: 0