14 лютого 2012 року головним управлінням з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації проведене командно-штабне тренування органів управління цивільного захисту області на тему: “Дії органів управління та формувань обласної підсистеми єдиної державної системи запобігання і реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру в умовах паводку, пропуску льодоходу і повені”.

До тренування залучалися фахівці спеціалізованих служб цивільного захисту області, представники зацікавлених обласних установ та організацій.

Мета проведення:

  1. Удосконалення навичок органів управління цивільного захисту в організації захисту населення і територій в період весняного паводку, пропуску льодоходу і повені.
  2. Відпрацювання взаємодії органів управління цивільного захисту області, формувань обласної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту при проведенні протипаводкових заходів.
  3. Уточнення та корегування (відпрацювання) документів при організації протипаводкових заходів та пропуску льодоходу.

Під час проведення командно-штабного тренування здійснено:

  • Оповіщення та приведення органів управління цивільного захисту області в готовність до дій за призначенням.
  • Доведення реальної гідрометеорологічної обстановки, що склалася на території області
  • Оцінка реальної водної обстановки в басейні річок Південний Буг та Дністер.
  • Доведення та оцінка обстановки, що склалася на території області по тренуванню та відпрацювання пропозицій у рішення начальника цивільного захисту області.

Начальник Вінницького обласного центру з гідрометеорології Кощавка Марія Миколаївна довела прогнозовану інформацію про гідрометеорологічні умови формування весняного водопілля на Вінниччині до учасників тренування.

Заступник начальника БУВР по водним ресурсам Гавриков Юрій Сергійович проаналізував прогнозовану обстановку на території області в період весняного паводку, пропуску льодоходу і повені та аналіз їх можливих наслідків, здійснив оцінку реальної водної обстановки в басейні річки Південний Буг та Дністер.

Про заходи щодо безаварійного пропуску повені та льодоходу через гідротехнічні споруди області (малі ГЕС), які знаходяться у керуванні ТОВ «Енергоінвест», доповів головний інженер підприємства Вознюк Микола Володимирович.

Після заслуховування начальників управлінь та відділів головного управління з питань НС облдержадміністрації, представників обласних служб цивільного захисту щодо обстановки були опрацьовані пропозиції у рішення начальника цивільного захисту області.

Доведені проекти рішення начальника цивільного захисту області на проведення першочергових заходів при діях по захисту населення і територій від повені.



Переглядів: 4058
Поширень: 0