Кабінет міністрів України встановив три режими охоронних зон для території родовища лікувальних торф`яних грязей і свердловин мінеральних радонових вод курорту Хмільник у Вінницькій області.

Як повідомляє сайт Кабінету міністрів, згідно з постановою уряду № 63 від 8 лютого «Про затвердження режиму округу і зон санітарної охорони курорту Хмільник», на території передбачені три режими - зона суворого режиму, зона обмежень і зона спостереження.

Зона суворого режиму встановлюється для захисту території родовища лікувальних торф`яних грязей, свердловин мінеральних радонових вод. Санаторно-курортні установи захищатимуть межі свердловин мінеральної радонової води металевою сіткою.

Режим зони обмежень поширюється на територію, з якої відбувається стік поверхневих і ґрунтових вод до місця виходу на поверхню мінеральних радонових вод або до родовища лікувальних торф`яних грязей. Також режим обмежень діє на території, на якій розміщені санаторно-курортні установи.

Зона спостереження поширюється на територію формування і використання гідромінеральних ресурсів, на лісові насадження навколо курорту, а також на території, господарське використання яких без дотримання встановлених для округу санітарною охороною правил може несприятливо впливати на родовища, ландшафтно-кліматичні умови курорту, його природні і лікувальні ресурси.

Вінницька ОДА має у шестимісячний термін забезпечити проведення заходів щодо встановлення режиму округу і зон санітарної охорони курорту Хмільник.

 



Переглядів: 4436
Поширень: 0