Сильні січневі морози, сніг погіршили умови проживання диких звірів і птахів. Тому єгерською службою, працівниками лісової охорони проводиться робота, аби не допустити загибелі тварин в цей важкий період.

Мисливствознавцем лісгоспу М.А. Темчишиним та мисливствознавцем Бершадського району О.П. Марчуком разом з головним спеціалістом державного управління природоохоронної діяльності по Вінницькій області В.В. Ладуба, було обстежено угіддя Бершадського району (Бершадське, Сумівське лісництва) та Тростянецького району (Ободівське, Цибулівське лісництва) і проведена перевірка роботи лісової охорони, єгерської служби щодо підгодівлі диких тварин та охорони угідь від браконьєрства.

Для підгодівлі диких тварин в лісгоспі заготовлено 14 т сіна, 50 т кукурудзи в качанах, 7 тис. штук гіллячкових віників, 15 т буряка, придбано солі 2,4 т. Огляд підгодівельних майданчиків, годівниць, солонців показав, що тварини групуються біля цих споруд і інтенсивно їх відвідують. Тому головне завдання єгерської служби, щоб ці споруди були заповнені кормами.

Для розведення копитних і подальшого випуску їх в угіддя в Цибулівському лісництві функціонує вольєр площею 3 га, в якому на даний час знаходиться 15 голів дикого кабана. В 2012 році плануємо закінчити будівництво вольєра для вирощування копитних в Сумівському лісництві площею 1,6 га, для якого придбано три кабани (самець і дві самки).

На даний час гостро стоїть питання боротьби з браконьєрством, адже ще є випадки встановлення петель, полювання в нічний час з-під фар на озимих посівах, які прилягають до лісових масивів. Державна лісова охорона, єгерська служба разом з працівниками органів внутрішніх справ, природоохоронними органами систематично проводять рейдові перевірки, щоб не допустити таких порушень.



Переглядів: 3710
Поширень: 0