Працівники міліції розшукують молоду жінку, яка під виглядом працівниці пенсійного фонду проникла у помешкання літнього подружжя і незаконно заволоділа значною сумую грошей. Це сталося вчора близько 13 години в місті Козятин. 77 – річний чоловік та його 73 – річна дружина впустили у свою квартиру незнайому привітливу жінку і, довірившись, віддали 4 тисячі 500 гривень.

Як повідомив начальник Козятинського райвідділу міліції Олег Будьківський, зловмисниця з порогу почала розповідати про фінансову допомогу дітям війни і про те, що сусіди по будинку уже отримали такі виплати. Приємна новина настільки вразила пенсіонерів, що вони одразу запросили гостю у квартиру і запропонували чаю. Жінка, зі слів потерпілих, складала приємне враження. Близько 30 років, невелика на зріст та мала коротке біле волосся. Вона розпитувала про життя, про здоров’я і, як з’ясувалося, була добре проінформована про літніх людей, які мешкають у сусідніх квартирах.

Фінансова допомога, про яку розповіла зловмисниця, складала 17 тисяч гривень. Щоб її отримати, необхідно сплатити лише чотири з половиною тисячі гривень податку у найближчому відділенні банку. Шахрайка запропонувала літньому подружжю самій сплатити зазначену суму і незабаром повернутися із допомогою. Вона навела приклад сусідки, яка уже отримала з її рук 17 тисяч. Пенсіонери погодилися і віддали свої заощадження. Згодом завітали до сусідки і дізнались, що їх просто ошукали.

За фактом шахрайства порушили кримінальну справу за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу і сьогодні працівники міліції встановлюють підозрювану особу та її місце перебування.

Щоб не стати жертвою подібних шахрайських дій, правоохоронці радять громадянам бути більш пильними при спілкуванні з незнайомими і не пускати їх у своє помешкання. Ретельно перевіряти інформацію, яку дуже правдоподібно розповідають незнайомці і по можливості телефонувати на лінію «102».



Переглядів: 3548
Поширень: 0