Голова Вінницької обласної Ради Сергій Татусяк та голова комітету Законодавчих зборів Свердловської області Російської Федерації з питань аграрної політики, природокористування й охорони довкілля Ілля Гаффнер підписали протокол намірів щодо співпраці регіонів.

Підписання відбулася 28 лютого під час круглого столу на тему «Міжнародне співробітництво та сильна регіональна демократія як основа європейської інтеграції». Зустріч очільників регіонів та документальне закріплення домовленостей було приурочене 80-й річниці Вінницької області.

Як зазначено у протоколі намірів, сторони зацікавлені у встановлені прямих ділових контактів, розвитку культурного та гуманітарного співробітництва, загального діалогу між регіонами.

Крім того, як повідомив Сергій Татусяк, партнери мають намір обмінюватися досвідом з питань інвестиційного та інноваційного розвитку, соціального захисту населення, підтримки малого і середнього підприємництва, охорони довкілля та енергозбереження.

– Співпрацю із Свердловською областю ми будемо будувати за тими ж принципами, що й з нашими польськими партнерами – контакти безпосередньо між територіальними громадами, між людьми. Коли буде співпраця між громадами, легше буде працювати між собою урядам наших держав, президентам, – зауважив С.Татусяк.

Ілля Гаффнер наголосив, що Свердловська область ефективно займається тваринництвом і птахівництвом, відтак росіян цікавить розвиток цієї ж галузі на Вінниччині. Крім того, свердловці запросили вінничан відвідати їхній регіон у другій половині цього року.



Переглядів: 3471
Поширень: 0