29 лютого делегація Свердловської області Російської Федерації відвідала Тиврівський район, з метою ознайомлення з діяльністю місцевих агропідприємств з вирощування та переробки садовини. У складі делегації були: голова комітету Законодавчих зборів Свердловської області з питань аграрної політики, природокористування, охорони довкілля Ілля Гаффнер, керівник фонду Губернаторських програм Свердловської області Юрій Пінаєв, депутат комітету Законодавчих зборів з питань законодавства і суспільної безпеки Олександр Новокрещенов, генеральний директор ТОВ «Термінал «Чкаловський» (м.Єкатеринбург), представник української діаспори в Свердловській області Олег Соболєв.

Як повідомив голова Тиврівської райдержадміністрації Віталій Муляр, російські колеги відвідали Гніванський кар’єр, а також – ТОВ «Агроеталон», де оглянули сади та овочесховище, і ТОВ «Поділля», де гостям продемонстрували цехи з виробництва соків та чіпсів.

Ілля Гаффнер висловив зацікавленість місцевою продукцією і зазначив, що буде порушувати перед керівництвом Свердловської області питання щодо закупівлі тиврівських черешень, яблук і слив. Сусіди також залишилися задоволені якістю соків і чіпсів, відтак розглядатимуть можливість купувати і їх.

Перед від’їздом на Батьківщину свердловці зустрілися з головою обласної Ради Сергієм Татусяком, аби подякувати за гостинний триденний прийом на Вінниччині.

– У нас не було відчуття, що ми в гостях. Вінничани – дивовижні люди, які живуть на землі, ходять по землі. Шкода, що ми не налагодили таких тісних контактів раніше, – зазначив Ілля Гаффнер.

Сергій Татусяк висловив впевненість, що відтепер ситуація зміниться, адже 28 лютого Вінницька обласна Рада та Законодавчі збори Свердловської області підписали Протокол намірів про співпрацю.

– Пропоную найближчим часом напрацювати повноцінний документ – угоду і, не затягуючи, затвердити її, – сказав С.Татусяк.

Російські делегати зазначили, що це може статися вже у травні цього року, під час візиту на Свердловщину вінницької делегації.



Переглядів: 4395
Поширень: 0