В історичному музеї м.Козятин Вінницької області пошкодили скульптуру "Ленін і діти". Злодії відпиляли голову і тулуб дівчинки, повідомляє Gazeta.ua.

Також злодії відрізали ноги Леніна, але залишили їх на місці: не змогли розрізати арматуру.

"Вранці, як завжди, хотіла набрати від колодязя води, тому що кожен день мою підлогу. Заходжу за ріг, побачила, що немає половини дівчинки. По пояс відпиляли тулуб. Мене перекосило, зблідла", - розповіла прибиральниця музею 40-річна Інна Прокоф\'єва .

На місці виявили сліди машини і причепа. Міліція обіцяє знайти зловмисників.

"У Козятині 25 000 чоловік. Важко з\'ясувати, хто міг таке зробити. На місці не знайшли нічого, крім витоптаного снігу", - повідомив начальник райвідділу міліції 46-річний Олег Будківський.

У музеї підозрюють, що скульптуру хотіли перевезти в якийсь приватний будинок, щоб прикрасити інтер\'єр.

"Видно, що повинні були акуратно переносити на причіп по частинах, щоб не розбити. Вона важить близько 500 кг. Зараз модно пам\'ятники соцреалізму ставити у великих будинках, біля ресторанів, кафе", - розповідає директор музею Лілія Макаревич.

Скульптурі більше 80 років. Вона стояла в залі очікування Козятинського залізничного вокзалу. В минулому році робили капітальний ремонт вокзалу. Пам\'ятник перевезли на зберігання в двір міського музею.

"Ми б його забрали всередину, але підлога не витримає. Плануємо відреставрувати і розмістити в центрі Козятина. Не знаю, хто цим буде займатися. Соціалісти і комуністи відхрещуються від роботи", - додала Л.Макаревіч.



Переглядів: 3846
Поширень: 0