Про це повідомив голова Ради Єврорегіону, голова Вінницької обласної Ради Сергій Татусяк. Дана пропозиція надійшла під час робочої поїздки С.Татусяка до Республіки Молдова 19-20 березня.

На думку Сергія Татусяка, приєднання Придністров’я до Єврорегіону «Дністер» цілком реальне і може дати новий поштовх для розвитку міжнародного співробітництва. Наразі Рада Єврорегіону вивчатиме це питання та вестиме консультації з придністровською стороною.

Крім того, у Сорокському районі С.Татусяк провів виїзне засідання Ради Єврорегіону, а голова району Віктор Сеу ознайомив делегацію із господарською діяльністю Сорок. Вінничан поінформували про функціонування громадських організацій та міжнародних фондів на території Молдови. З метою обговорення питання щодо експортно-імпортних операцій між Вінниччиною та Молдовою, Сергій Татусяк зустрівся із представниками Торгово-промислової палати та підприємцями району, а також відвідав Сорокський бізнес-інкубатор.

Сергій Татусяк назвав візит до сусідньої країни ефективним, адже вдалося вирішити багато запланованих питань.

– Я поінформував членів Ради єврорегіону про зроблені на сьогодні справи, здебільшого вони організаційного характеру. Так, наприклад, ми підготували офіційні листи на посольства країн Європи в Україні і наші вітчизняні дипломатичні місії у ЄС з пропозицією співпраці в рамках єврорегіону. Такі ж листи зі свого боку підготувала і молдавська сторона, – розповів Сергій Татусяк.

Він зазначив, що наразі єврорегіон активно приступив до роботи над напрацюванням проектів і програм, які реалізовуватимуться спільно українською та молдовською сторонами.

Сергій Татусяк додав, що 26-28 березня у Брюсселі він інформуватиме про діяльність Єврорегіону «Дністер» та його плани на перспективу Асамблею європейських регіонів.


Переглядів: 4294
Поширень: 0