Відкриваючи роботу засідання, керівник області зазначив: «Часу для приведення територій до належного санітарного стану залишилося мало. Погодні умови нам у цьому не сприяють, а роботи ще дуже багато. Тому необхідно задіяти усі ресурси для забезпечення того порядку, який хочуть сьогодні бачити наші громадяни».

Заслухавши інформацію про стан роботи з благоустрою на території Вінницького району, Микола Джига відзначив, що за результатами звітів зроблено дуже багато, фактична ж ситуація виглядає зовсім по-іншому. І корінь проблеми насамперед у тому, що з людьми ніхто не працює. «Питання благоустрою повинні бути під контролем дільничних інспекторів, інспекторів екологічної служби. Вони мають відповідні повноваження, передбачені законом, для виконання цих завдань та застосування санкцій до порушників. І якби ці заходи системно проводилися, у нас не було би стільки проблем зі сміттям», - наголосив Микола Джига.

З’ясовуючи стан та причини незадовільної роботи у цьому напрямку, очільник Вінниччини вів індивідуальну бесіду з кожним сільським головою тих населених пунктів, які прилягають до обласного центру.

Підсумовуючи роботу наради, голова облдержадміністрації доручив здійснити розподіл території навколо міста Вінниці, закріпивши за кожною ділянкою обласні контролюючі служби, організації, які відповідатимуть за порядок і благоустрій відведеної території.

Окрім того, Микола Джига дав завдання підготувати доручення головам райдержадміністрацій, керівникам галузевих служб щодо належного та своєчасного упорядкування території області, створити штаб з питань благоустрою Вінницького регіону, попередивши, що оцінка результатів виконання буде щоденною і здійснюватиметься під його особистим контролем.

Водночас керівник області поставив жорстку вимогу провести інвентаризацію усіх торговельних об’єктів, що знаходяться у придорожній зоні на під’їздах до Вінниці, здійснити перевірку їх санітарного стану, наявності необхідних дозвільних документів тощо.

На розв’язання усього комплексу порушених на нараді питань керівник області відвів термін до 7 квітня, попередивши, що по його завершенню спільно із відповідними службами здійснюватиме комісійну перевірку усіх населених пунктів, що межують із обласним центром.



Переглядів: 3345
Поширень: 0